Peelrand Makelaardij

Verduurzamen en financieren

Verduurzamen moet! Het verduurzamen van een woning zorgt voor een lagere energierekening en extra wooncomfort, maar het kan de woning ook aantrekkelijker maken voor kopers als de woning weer verkocht wordt. Voor mensen die een woning kopen,..
Lees meer

Rookmelders in woningen verplicht vanaf 1 juli 2022

Volgens onderzoeksbureau TNO kan het aantal woningbranden en de hoeveelheid slachtoffers en schade die daarbij ontstaat flink verminderd worden wanneer in alle woningen rookmelders aanwezig zijn. Bij nieuwbouwwoningen was deze verplichting al sinds 2003 bekend, echter..
Lees meer

Beschikbare subsidies, interessant voor jou?

Per 1 januari jl. gelden nieuwe subsidieregels als je je woning wilt verduurzamen. Je krijgt, als je twee verduurzamingsmaatregelen neemt, niet 20% van de kosten vergoed, maar nu 30%! Onder verduurzamingsmaatregelen wordt het aanbrengen van isolatie gerekend…
Lees meer

Peelrand Lifestyle Magazine “Welkom Thuis” is weer uit!

Net voor de feestdagen 🎄 is het nieuwe Peelrand Lifestyle Magazine “Welkom Thuis” op de deurmat📭 bezorgd. Lees onder andere meer over de bruggenbouwers 🔨 van Peelrand in deze krappe woningmarkt 🏠, Luisteren, Inspireren, Vakwerk Leveren 🛠en nog veel meer nieuwtjes. Heeft..
Lees meer

Goed voorbereid naar een bezichtiging, hoe zit dat?

Het lijkt misschien heel eenvoudig: even een woning bezichtigen. Maar hoe haal je nu het maximale uit een bezichtiging? In de huidige woningmarkt waarin woningen doorgaans snel worden verkocht, is het belangrijk om goed voorbereid een..
Lees meer

Zo zit dat, Woningmarkt in Coronatijd!

De Coronacrisis heeft op vrijwel alle aspecten van de samenleving een grote impact, alhoewel de huizenmarkt tot nu toe de dans lijkt te ontspringen. Sinds de Coronamaatregelen in Nederland van kracht zijn, nu ca. 3 maanden..
Lees meer

Zo zit dat in Coronatijd!

Normaal gesproken hebben we het binnen Zo zit dat over allerlei interessante woningmarkt gerelateerde feitjes. Voor nu is de coronacrisis orde van de dag.  Om jullie als lezers op de hoogte te brengen van hetgeen wat..
Lees meer

Norm PFAS versoepeld

Het kabinet heeft een oplossing gevonden voor een groot deel van de bouw- en baggerprojecten, die nu noodgedwongen stilliggen omdat de stikstofnorm overschreden wordt. De regels worden soepeler, zo heeft het kabinet vrijdag 29 november bekend..
Lees meer