Peelrand Makelaardij

Het biedlogboek: zien wat op een woning geboden is.

Een digitaal overzicht maakt het proces transparanter Makelaars van de drie grootste brancheverenigingen NVM, VBO en VastgoedPro werken sinds 1 januari 2023 met een digitaal biedlogboek. Kandidaat-kopers en verkopers kunnen hierin achteraf bekijken welke biedingen op..
Lees meer

Rookmelders in woningen verplicht

Volgens onderzoeksbureau TNO kan het aantal woningbranden en dehoeveelheid slachtoffers en schade die daarbij ontstaat flink verminderdworden wanneer in alle woningen rookmelders aanwezig zijn. Bijnieuwbouwwoningen was deze verplichting al sinds 2003 bekend, echtervanaf 1 juli 2022..
Lees meer

Open Huis

Het fenomeen Open Huis komt oorspronkelijk overwaaien uit Amerika. De woningmarkt en werkwijze van makelaars werkt daar heel anders. In Nederland zijn we gewend om een afspraak met de verkopend makelaar te maken voor een bezichtiging…
Lees meer

Het Komt Vastgoed

In de podcast “Het Komt Vastgoed” bespreken Luuk en Niek van Peelrand Makelaardij elke maand vastgoed tips, persoonlijke inzichten, lopende projecten en actualiteiten in de vastgoedmarkt. Volg ons via Spotify: https://open.spotify.com/show/5KxtWwiX22T1o17b4DUSXm

Meetinstructie voor woningen

In deze editie willen we je uitleggen hoe wij als specialisten omgaan met de meetinstructie voor woningen. Een woning wordt door een NVM-makelaar altijd opgemeten conform de branche brede meetinstructie. Deze meetinstructie is vastgelegd als NEN2580..
Lees meer

Peelrand Lifestyle Magazine “Welkom Thuis” is weer uit!

Net voor de feestdagen 🎄 is het nieuwe Peelrand Lifestyle Magazine “Welkom Thuis” op de deurmat📭 bezorgd. Lees onder andere meer over ‘Samen kom je altijd verder’ 🤝, ‘In voorbereiding’, ‘Besparen op energie ⚡’ en nog veel meer nieuwtjes…
Lees meer

JUBILEUM PEELRAND

Afgelopen zomer mochten we (na een lange tijd wachten) ons jubileum vieren. Geen 20 jaar Peelrand, maar inmiddels bestaat Peelrand Makelaardij al 22,5 jaar. Dit hebben we met het gehele personeel gevierd in de mooie stad..
Lees meer

PEELRAND SELECT PREMIUM

Ben je op zoek naar een koopwoning en bezit je momenteel al een koopwoning? Dan is Peelrand Select Premium een belangrijke nieuwe functionaliteit voor jou! Het aanbod bestaande koopwoningen lijkt anno 2023 nog steeds op een..
Lees meer

Invloed stikstofperikelen op woningmarkt

Sinds juli 2021 bevat de Wet Natuurbescherming de zogenaamde bouwvrijstelling. De bedoeling daarvan was dat bij de vergunningverlening voor een project geen rekening hoefde te worden gehouden met de stikstofuitstoot van bepaalde bouwactiviteiten. Het werd hierdoor..
Lees meer