Peelrand Makelaardij

De Wet Goed Verhuurderschap

Met de Wet Goed Verhuurderschap (d.d. 01-07 jl.) zijn er landelijke regels die normeren wat goed verhuurderschap minimaal inhoudt. Deze algemene regels gelden voor verhuurders van reguliere woonruimte, verhuurders van verblijfsruimte aan arbeidsmigranten en door verhuurders..
Lees meer

Meer dan de helft wil minimaal energielabel C

Huizenzoekers hechten steeds meer waarde aan het energielabel bij het kopen vaneen woning. Dat blijkt uit de Funda Index over het derde kwartaal van 2023. 56% van deondervraagden vindt minimaal energielabel C een vereiste. Ruim 27%..
Lees meer

Peelrand Match

GROTERE STAP? Verbindt woonwensen met mensen Je bent op zoek naar een nieuwe woning. Misschien heb je zelfs al verschillende woningen bekeken of bezichtigd. Niet alleen het zoeken naar een nieuwe woning is leuk en uitdagend,..
Lees meer

Peelrand Lifestyle Magazine “Welkom Thuis” is weer uit!

Nu net voor de zomervakantie wordt de nieuwe editie van ons Peelrand Lifestyle Magazine 𝓦𝓮𝓵𝓴𝓸𝓶 𝓣𝓱𝓾𝓲𝓼 weer verspreid 📬. In deze editie onder andere aandacht voor ons nieuwe aanbod, nieuwtjes 🗞‍️ over de 𝓟𝓮𝓮𝓵𝓻𝓪𝓷𝓭 𝓜𝓪𝓽𝓬𝓱 en..
Lees meer

Het biedlogboek: zien wat op een woning geboden is.

Een digitaal overzicht maakt het proces transparanter Makelaars van de drie grootste brancheverenigingen NVM, VBO en VastgoedPro werken sinds 1 januari 2023 met een digitaal biedlogboek. Kandidaat-kopers en verkopers kunnen hierin achteraf bekijken welke biedingen op..
Lees meer

Rookmelders in woningen verplicht

Volgens onderzoeksbureau TNO kan het aantal woningbranden en dehoeveelheid slachtoffers en schade die daarbij ontstaat flink verminderdworden wanneer in alle woningen rookmelders aanwezig zijn. Bijnieuwbouwwoningen was deze verplichting al sinds 2003 bekend, echtervanaf 1 juli 2022..
Lees meer

Open Huis

Het fenomeen Open Huis komt oorspronkelijk overwaaien uit Amerika. De woningmarkt en werkwijze van makelaars werkt daar heel anders. In Nederland zijn we gewend om een afspraak met de verkopend makelaar te maken voor een bezichtiging…
Lees meer

Het Komt Vastgoed

In de podcast “Het Komt Vastgoed” bespreken Luuk en Niek van Peelrand Makelaardij elke maand vastgoed tips, persoonlijke inzichten, lopende projecten en actualiteiten in de vastgoedmarkt. Volg ons via Spotify: https://open.spotify.com/show/5KxtWwiX22T1o17b4DUSXm