Verkopen

Verkoopplan

Het verkopen van een woning is een specialisme. Wij kiezen ervoor om dienstverlening aan te bieden in de meest uitgebreide zin van het woord. U wordt begeleid vanaf het gezamenlijk vormen van een verkoopplan tot en met het verkopen/leveren van de woning bij de notaris.

10-stappenplan

Zo’n traject kan kort samengevat worden in een 10-stappenplan:

1) U bent voornemens uw woning te verkopen en maakt een vrijblijvende afspraak;

2) U wordt geïnformeerd over de Peelrand filosofie;

3) Uw woning wordt door de makelaar gewaardeerd en wij geven een advies vraagprijs;

4) U gaat met ons in zee? We maken een afspraak voor het maken van foto’s;

5) Uw woning wordt uitgebreid op Funda, onze website en andere sites geplaatst;

6) U wordt geïnformeerd over de voortgang (bezichtigingen, evaluaties etc.);

7) U wordt intensief begeleid tijdens de onderhandeling;

8) Uw woning wordt verkocht en het koopcontract wordt getekend;

9) Uw huis wordt vóór de overdracht geïnspecteerd;

10) U zet uw handtekening bij de notaris waarna de verkoop definitief rond is;

Duidelijke communicatie

Communicatie is de rode draad in het verkooptraject waarbij realistisch advies en deskundigheid voorop staan. Verdient uw woning een Peelrand Makelaar? Wij denken van wel. Maak een afspraak voor een vrijblijvend gesprek met een van onze makelaars en laat u informeren over de Peelrand filosofie. Wie weet staat ook uw huis binnenkort op onze website!


Onze tevreden klanten

SPANNENDE MOMENTEN

Een woning in misschien wel de groenste wijk van Venray, Veltum en dan ook nog in een rustig doodlopend hofje. Wie wil dit nu niet? Het Clovishof heeft het allemaal.

Toch deed zich een mooie kans voor om elders te wonen waar we een grotere tuin hebben en de mogelijkheid om mijn moeder als buurvrouw te hebben. Misschien niet direct ieders ding, maar voor onze gezinssituatie wel fijn. Ons bod werd geaccepteerd en de overeenkomst getekend. Oplevering tussen 4 en 9 maanden na ondertekening met afroep van één maand vooraf. Dat is wel een lastige termijn, hoe ga je dit plannen en hoe doe je dit met je bestaande woning? We hebben geen momentje stress ervaren, de verkoop van mijn vorige woning en aankoop was via Peelrand Makelaardij verlopen, waarbij ik met Huub Janssen en de dames van het kantoor ontzettend goede ervaringen heb opgedaan.

Dus een belletje naar Huub gedaan, “Huub, met John, ken je me nog en ken je het huis nog?” En mid augustus zat Huub bij ons thuis naar onze plannen te luisteren en alvast de planning in lijnen op te zetten.

Gezien de aanvaardingstermijn van de nieuwe woning niet vast stond, werd besloten om korte lijnen te hanteren en elkaar over de voortgang op de hoogte te houden. Op mijn signaal zou er snel geschakeld worden met de foto’s en brochure opstellen, het account op move.nl werd al snel geopend zodat ik in alle rust alle vragenlijsten enz. kon invullen. Eind 2023 werd het mij duidelijk dat we eerder richting de 9 maanden zouden lopen dan eerder voor wat betreft het transport van de nieuwe woning. Op aangeven van Huub kwam er een vooraankondiging in ‘Peelrand Welkom Thuis’ gezet. Nou, deze wordt goed gelezen want ik kreeg al ontzettend veel reacties. Begin 2024 werd de mooie brochure opgezet en ging de woning de markt op. Er was veel belangstelling en Huub en het team plande veel bezichtigingen.

Toen het spannende moment, wat waren de reacties, zijn er biedingen en zijn die naar verwachting? Gelukkig was er wat te kiezen en koos ik een goed klinkend bod met goede randvoorwaarden. Na een periode, waarin ik goed op de hoogte werd gehouden, kwam er vervelend nieuws. De aspirant-koper heeft afgezien van ondertekening wegens privé omstandigheden. Dat is schrikken, maar ook gelukkig in deze situatie stond Huub als vaste rots in de branding met raad en daad en is de procedure mooi opgepakt en is er uiteindelijk een leuke deal gesloten. Nu konden wij ons op de verbouwing van de nieuwe woning richten.

Al met al een happy end!

Huub, Janneke en al die andere fijne mensen in het Peelrand team, ontzettend bedankt voor jullie moeite en korte, heldere communicatielijnen!!

John en Bas

+

OVERDONDERD

Na verschillende huizen te hebben bezichtigd in 2023 kwam alles begin dit jaar in een stroomversnelling. Na een snel akkoord tussen de verkopers van onze nieuwe woning en ons, werd er snel geschakeld en hadden we Chris aan de lijn. Ondanks zijn drukke agenda als adjudant van de Karklingels, heeft hij de juiste begeleiding geboden.

De keuze voor Peelrand was, na een duidelijke offerte, snel gemaakt. De voornaamste reden was om de juiste doelgroep aan te spreken, gezien er in de regio soortgelijke huizen werden verkocht door Peelrand en de korte lijntjes in het voortraject.

Voor ons werk aan de winkel om de presentatie in orde te krijgen. Met 2 kleine kids af en toe een uitdaging, maar die hebben goed meegewerkt. De brochure was dan na een kleine revisie ook snel klaar en werd er gestart met de lancering. De mate van interesse overdonderde ons en we moesten keuzes maken in het aantal kijkdagen. Nadat de kijkdagen waren gevuld en er een wachtlijst ontstond, was het alweer carnaval en zorgde voor de nodige ballen in de lucht. Houd het huis maar eens netjes met al die serpentine en confetti.

De deal met de kopers was snel rond, nadat het laatste kijkblok voor het weekend voorbij was. Ondanks dat het een stressvolle periode kan zijn, zorgt de juiste begeleiding van Peelrand ervoor dat wij naast de verkoop op een zo normaal mogelijke wijze het dagelijkse leven hebben kunnen voortzetten.

Op het moment van schrijven worden de laatste dozen gepakt en staat over enkele dagen de overdracht gepland.

Nogmaals dankjewel voor de prettige begeleiding!

Dave, Elmy, Vic & Jen

+

SAMENWONEN

Na een ruime periode op en neer te hebben gependeld tussen Wanssum en Venray, hebben wij samen besloten om de knoop door te hakken om te gaan samenwonen. We hebben nog gedacht aan verbouwen, maar hebben toch snel besloten om een ander huis te kopen. Na contacten in het verleden met Peelrand besloten we om deze makelaar in te schakelen om beide huizen in Venray en Wanssum te verkopen.

Nadat we contact hadden opgenomen met Peelrand, is Chris in beide huizen komen kijken. Hij heeft veel overleg met ons beide gehad waardoor we snel tot de verkoop over konden gaan. De lijntjes zijn erg kort en we kunnen altijd terecht bij Chris en Peelrand. De bezichtigingen werden snel geregeld en had Peelrand in het beheer. Binnen zeer korte termijn waren onze beide huizen verkocht.

Chris en Peelrand hebben ons in deze periode goed ondersteund.

Wij zijn blij dat we na de verkoop van onze beide huizen een nieuwe start kunnen maken in ons nieuwe huis in Venray. Wij willen Peelrand dan ook bedanken voor de hele fijne samenwerking en zouden iedereen aanraden om met hun de samenwerking aan te gaan.

 

Richard en Ilse

+