Klantverhalen

SPANNENDE MOMENTEN

Een woning in misschien wel de groenste wijk van Venray, Veltum en dan ook nog in een rustig doodlopend hofje. Wie wil dit nu niet? Het Clovishof heeft het allemaal.

Toch deed zich een mooie kans voor om elders te wonen waar we een grotere tuin hebben en de mogelijkheid om mijn moeder als buurvrouw te hebben. Misschien niet direct ieders ding, maar voor onze gezinssituatie wel fijn. Ons bod werd geaccepteerd en de overeenkomst getekend. Oplevering tussen 4 en 9 maanden na ondertekening met afroep van één maand vooraf. Dat is wel een lastige termijn, hoe ga je dit plannen en hoe doe je dit met je bestaande woning? We hebben geen momentje stress ervaren, de verkoop van mijn vorige woning en aankoop was via Peelrand Makelaardij verlopen, waarbij ik met Huub Janssen en de dames van het kantoor ontzettend goede ervaringen heb opgedaan.

Dus een belletje naar Huub gedaan, “Huub, met John, ken je me nog en ken je het huis nog?” En mid augustus zat Huub bij ons thuis naar onze plannen te luisteren en alvast de planning in lijnen op te zetten.

Gezien de aanvaardingstermijn van de nieuwe woning niet vast stond, werd besloten om korte lijnen te hanteren en elkaar over de voortgang op de hoogte te houden. Op mijn signaal zou er snel geschakeld worden met de foto’s en brochure opstellen, het account op move.nl werd al snel geopend zodat ik in alle rust alle vragenlijsten enz. kon invullen. Eind 2023 werd het mij duidelijk dat we eerder richting de 9 maanden zouden lopen dan eerder voor wat betreft het transport van de nieuwe woning. Op aangeven van Huub kwam er een vooraankondiging in ‘Peelrand Welkom Thuis’ gezet. Nou, deze wordt goed gelezen want ik kreeg al ontzettend veel reacties. Begin 2024 werd de mooie brochure opgezet en ging de woning de markt op. Er was veel belangstelling en Huub en het team plande veel bezichtigingen.

Toen het spannende moment, wat waren de reacties, zijn er biedingen en zijn die naar verwachting? Gelukkig was er wat te kiezen en koos ik een goed klinkend bod met goede randvoorwaarden. Na een periode, waarin ik goed op de hoogte werd gehouden, kwam er vervelend nieuws. De aspirant-koper heeft afgezien van ondertekening wegens privé omstandigheden. Dat is schrikken, maar ook gelukkig in deze situatie stond Huub als vaste rots in de branding met raad en daad en is de procedure mooi opgepakt en is er uiteindelijk een leuke deal gesloten. Nu konden wij ons op de verbouwing van de nieuwe woning richten.

Al met al een happy end!

Huub, Janneke en al die andere fijne mensen in het Peelrand team, ontzettend bedankt voor jullie moeite en korte, heldere communicatielijnen!!

John en Bas

+

OVERDONDERD

Na verschillende huizen te hebben bezichtigd in 2023 kwam alles begin dit jaar in een stroomversnelling. Na een snel akkoord tussen de verkopers van onze nieuwe woning en ons, werd er snel geschakeld en hadden we Chris aan de lijn. Ondanks zijn drukke agenda als adjudant van de Karklingels, heeft hij de juiste begeleiding geboden.

De keuze voor Peelrand was, na een duidelijke offerte, snel gemaakt. De voornaamste reden was om de juiste doelgroep aan te spreken, gezien er in de regio soortgelijke huizen werden verkocht door Peelrand en de korte lijntjes in het voortraject.

Voor ons werk aan de winkel om de presentatie in orde te krijgen. Met 2 kleine kids af en toe een uitdaging, maar die hebben goed meegewerkt. De brochure was dan na een kleine revisie ook snel klaar en werd er gestart met de lancering. De mate van interesse overdonderde ons en we moesten keuzes maken in het aantal kijkdagen. Nadat de kijkdagen waren gevuld en er een wachtlijst ontstond, was het alweer carnaval en zorgde voor de nodige ballen in de lucht. Houd het huis maar eens netjes met al die serpentine en confetti.

De deal met de kopers was snel rond, nadat het laatste kijkblok voor het weekend voorbij was. Ondanks dat het een stressvolle periode kan zijn, zorgt de juiste begeleiding van Peelrand ervoor dat wij naast de verkoop op een zo normaal mogelijke wijze het dagelijkse leven hebben kunnen voortzetten.

Op het moment van schrijven worden de laatste dozen gepakt en staat over enkele dagen de overdracht gepland.

Nogmaals dankjewel voor de prettige begeleiding!

Dave, Elmy, Vic & Jen

+

SAMENWONEN

Na een ruime periode op en neer te hebben gependeld tussen Wanssum en Venray, hebben wij samen besloten om de knoop door te hakken om te gaan samenwonen. We hebben nog gedacht aan verbouwen, maar hebben toch snel besloten om een ander huis te kopen. Na contacten in het verleden met Peelrand besloten we om deze makelaar in te schakelen om beide huizen in Venray en Wanssum te verkopen.

Nadat we contact hadden opgenomen met Peelrand, is Chris in beide huizen komen kijken. Hij heeft veel overleg met ons beide gehad waardoor we snel tot de verkoop over konden gaan. De lijntjes zijn erg kort en we kunnen altijd terecht bij Chris en Peelrand. De bezichtigingen werden snel geregeld en had Peelrand in het beheer. Binnen zeer korte termijn waren onze beide huizen verkocht.

Chris en Peelrand hebben ons in deze periode goed ondersteund.

Wij zijn blij dat we na de verkoop van onze beide huizen een nieuwe start kunnen maken in ons nieuwe huis in Venray. Wij willen Peelrand dan ook bedanken voor de hele fijne samenwerking en zouden iedereen aanraden om met hun de samenwerking aan te gaan.

 

Richard en Ilse

+

Eindelijk ons nieuwe (t)huis gevonden

Sinds 2014 wonen wij aan de Vicarieweg in Leunen. We waren al langer op zoek naar een groter huis in Leunen met grotere tuin, zeker sinds 2021 toen onze zoon Tim geboren is. De nieuwbouwplannen in Leunen schieten niet op, maar gelukkig hoorden we in het najaar van 2023 dat een woning aan de Sint Catharinastraat in Leunen in de verkoop ging.

De bezichtiging in december 2023 was ons eerste prettige contactmoment met Peelrand. We werden rondgeleid door Huub Janssen en na een tweede bezichtiging wisten we zeker dat dit huis voor ons moest zijn en hebben we een bod uitgebracht. Uiteindelijk werd ons wachten beloond en belde Huub op met het goede nieuws.

En dan komt de volgende stap, ons eigen huis verkopen. Wij dachten dat het als koper lastig was, maar ook als verkoper komt er heel wat bij kijken. We hebben bij meerdere makelaars informatie ingewonnen en met Huub en een andere makelaar een oriënterend gesprek gehad. Vanwege onze goede ervaring bij de bezichtiging(en) met Huub en het grote bereik van Peelrand, onder meer via de Peelrand Select app en social media, hebben wij voor Peelrand gekozen.
Wij zijn goed begeleid in alle stappen (foto’s maken, brochure en teksten samenstellen, bezichtigingen plannen) en konden zelf input leveren om tot een prachtige brochure te komen. Huub en zijn collega’s waren altijd bereikbaar, per e-mail, telefonisch of rechtstreeks via Whatsapp. Binnen drie weken na plaatsing op Funda waren alle bezichtigingen geweest en op Goede Vrijdag kon Huub ons (en de kopers) blij maken. Ook de nazorg is goed geregeld, zoals het opstellen en (digitaal) tekenen van de koopovereenkomst en de begeleiding bij de taxatie voor de financiering.

In oktober gaan wij verhuizen. Een mooie bijkomstigheid is dat wij bij Peelrand dan gebruik kunnen maken van de verhuisbus. Op 1 november, na exact 10 jaar, dragen wij de sleutels van ons huis aan de Vicarieweg over aan de nieuwe bewoners en hopen wij dat zij (en wij in ons nieuwe huis) een mooie toekomst tegemoet gaan.

Peelrand, bedankt voor de prettige samenwerking.

Bart, Stefanie & Tim Kusters

+

Verhuizen of toch verbouwen

Inmiddels, 16 jaar wonende op de Etudestraat in het groene Brukske, waren we al enige tijd aan het twijfelen wat we wilden gaan doen, verbouwen/uitbreiden of toch verhuizen. Uiteindelijk na lang wikken en wegen, toch maar besloten om te gaan verkopen, omdat bepaalde wensen die wij hadden niet mogelijk waren in deze woning.

Daarom hebben we Peelrand benaderd om onze woning te gaan verkopen. Onze makelaar Gregory Borg heeft ons hier ontzettend goed in geadviseerd en geholpen tijdens dit gehele proces. Voor vragen en opmerkingen had Gregory altijd een luisterend oor of een antwoord klaar. Al snel werden afspraken ingepland voor het maken van de foto`s, video en de brochure, waarop de woning al snel online kwam via de Peelrand Select en even later op Funda. Daarna werden er veel bezichtigingen gepland. Na een spannende periode is de woning snel verkocht.

Vervolgens brak er nog een spannende tijd aan. Wie gaat nu in deze periode eerst de woning te koop zetten alvorens ze iets anders hebben gevonden met de huidige woningmarkt. Ook hierbij heeft onze makelaar Gregory ons ontzettend goed geholpen en geadviseerd. Al snel kwamen we uit op een woning in een wijk waar we graag naar toe zouden willen verhuizen. Omdat we nog niets hadden, waren we al een paar keer Venray rond gereden om te kijken waar we graag zouden willen wonen. Gelukkig lag deze woning in een van onze voorkeursgebieden.

Gezamenlijk met Gregory hebben we de woning bezichtigd en een bod uitgebracht. Hierbij kregen we uiteindelijk te horen dat we de nieuwe eigenaren waren geworden van deze woning. Nu is het nog even wachten op de sleutel. Wij zullen een hele mooie nieuwe periode tegemoet gaan!

Medewerkers van Peelrand (en natuurlijk Gregory) super bedankt voor alle professionele hulp en goede adviezen!

Jeannette, Pascal, Thijn en Jinthe

+

Binnen een week is de kogel door de kerk

2013: Na 37 jaren in Maashees gewoond te hebben besloten wij in 2013 uit te zien naar een nieuwe uitdaging. Met de kinderen uit huis en de pensioengerechtigde leeftijd voor ons beiden in zicht, gingen wij op zoek naar een plek waar het ook goed wonen was. Waar de nodige voorzieningen als winkels, bibliotheek, schouwburg, restaurantjes op loopafstand waren. Bij voorkeur een plaats in een groene omgeving. Dat werd dus Venray. Huub Janssen van Makelaardij Peelrand was de ideale persoon in de onderhandelingen bij de aankoop van ons “gedroomde huis” aan de Molenklefweg.

2023: Inmiddels opa en oma geworden van twee lieve kleine schatjes, soms heerlijke boefjes, zijn wij in een nieuwe fase van ons leven beland. Ons hart kan er niet goed tegen te ver van deze pukken verwijderd te zijn. Alle clichés wat dat betreft zijn voor ons werkelijkheid geworden.
We spreken over verhuizen, maar zetten nog niet direct stappen. Maar alles komt in een stroomversnelling als het juiste huis zich aandient. Binnen een week is de kogel door de kerk.

De volgende stap is onze huidige woning in de verkoop zetten. Voor ons heel vanzelfsprekend dat we Peelrand in de arm nemen. We hebben ons huidige huis immers ‘van Huub’ gekocht, hij mag het ook weer voor ons verkopen. Huub beschouwt dit als een compliment voor Peelrand, wij zien het als weer in zee gaan met een uiterst professionele en betrouwbare partner.

Een zorgvuldige voorbereiding leidt tot een prachtige verkoopbrochure. Dit is het creatieve proces en het werk van Irma. Zij heeft heel goed geluisterd en goed begrepen wat wij verwachtten.
In september wordt ons huis op Funda geplaatst en binnen twee weken is het verkocht. Luuk heeft alle bezichtigingen geleid en was in deze hectische weken onze vertrouwenwekkende steun, toeverlaat en vraagbaak.

Dank Luuk, Huub en Irma, dank alle medewerkers van Peelrand Makelaardij. Dank voor alles!

Helma en Carel van Elst

+

Ouderlijke woning

Toen moeder in Mei van dit jaar overleed, kwam onze ouderlijke woning leeg te staan. Omdat we geen haast hadden met de verkoop, zijn we in Augustus begonnen met de voorbereidingen om de woning te gaan verkopen.

Dan komt de vraag, gaan we dit zelf doen of nemen we een makelaar in de arm die ons veel werk uit handen kan nemen? En welke makelaar dan?

Via Funda.nl heb ik gekeken naar een aantal makelaars die daar vermeld stonden en mijn gevoel volgend heb ik gekozen voor Peelrand Makelaardij.
Achteraf gezien blijkt dat dit een juiste keuze was.

Het 1e oriënterende gesprek met Gregory was prettig en helder. Na dit gesprek heb ik hem gebeld en gezegd dat Peelrand de woning in de verkoop kon gaan nemen. Alles werd aangestuurd en geregeld. Van fotograaf tot het maken van de brochure, het aanvragen van het energielabel en de bezichtigingen.

De woning is ook vrij snel verkocht.

Hoe kijk ik terug op de samenwerking met Peelrand Makelaardij?
Met een heel goed en tevreden gevoel.
Ze hebben kennis van zaken, handelen snel en ik werd prima op de hoogte gehouden via mail en telefoon van de ontwikkelingen. Zowel door Gregory alsook door de collega’s op kantoor.

Daarom is Peelrand Makelaardij voor mij een zéér betrouwbare partner die ik zeker iedereen aan kan bevelen.

Willie Ehren

+

Een kleiner huisje!

Na vele jaren met liefde en plezier in ons huis aan de Processieweg Siebengewald te hebben gewoond, was het voor ons tijd om kleiner te gaan wonen. We stonden al geruime tijd ingeschreven voor een seniorenwoning en toen ons een leuk huisje werd aangeboden hebben we besloten om deze te accepteren en moest ons huis worden verkocht.

Om informatie in te winnen hebben we Peelrand makelaardij gebeld en werd er vrijblijvend een afspraak gemaakt bij ons thuis. Omdat we altijd aan de Processieweg hebben gewoond, was het voor ons toch wel spannend om ons huis te verkopen en te gaan verhuizen.

Gregory kwam bij ons thuis en onder het genot van een kopje koffie werd uitgelegd hoe het verkopen van een huis verloopt. Omdat het gesprek fijn en vooral duidelijk was, hebben we meteen besloten om samen met Peelrand Makelaardij ons huis in de verkoop te zetten. Er werd een prachtige brochure voor de verkoop van ons huis gemaakt. Ook kregen we op papier de uitleg hoe alles zou gaan verlopen. We werden op de hoogte gehouden en mochten met vragen altijd even bellen.

Omdat het zomervakantie was en Gregory in die periode op vakantie was, nam Chris voor hem waar. Dat was allemaal goed geregeld vanuit Peelrand en de verkoop ging gewoon door.

Toen ons huis op Funda stond ging alles razendsnel en na zestien dagen is ons huis verkocht. Met de koper van ons huis aan de processieweg was tijdens de verkoop een prettig contact. Alles verliep fijn en ongedwongen.

Toen de dag van verhuizen was aangebroken mochten we van Peelrand als service een hele dag de verhuisbus van Peelrand Makelaardij gebruiken. Dat was geweldig. Daar kregen we zelfs vanuit onze omgeving positieve reacties over.

We genieten nu van ons kleinere huis met ook een kleine tuin erbij, welke nu groot genoeg is voor ons tweetjes. We wensen de nieuwe bewoner een prachtige toekomst toe in zijn nieuwe stekkie.

Alle medewerkers wensen wij fijne feestdagen toe en een gelukkig 2024! Bedankt voor de prettige samenwerking

Igor & Yvonne

+

Toe aan een nieuw plekje

Na 20 jaren met veel plezier in ons mooie huis aan de Vlammertsehof gewoond te hebben, waren we toe aan een nieuw plekje.

Onze twee-onder-een-kap woning moest verkocht worden. Op zoek naar een makelaar, snel gevonden binnen Nieuw Bergen, gaf makelaardij Peelrand goede referenties als je het met anderen besprak. De eerste gesprekken waren van dien aard dat we toestemming gaven voor verkoop.

Enkele weken later, na afhandeling van formaliteiten, brochures, bord plaatsen en opstellen van overname rapport, ging het snel.

Twee weken later was het huis verkocht. De nieuwe bewoners zijn net zo enthousiast als wij, toen wij deze woning kregen toegewezen.

Met dank aan Peelrand voor de prettige samenwerking en voor de nieuwe bewoners heel veel woonplezier.

Ben en Ria

+

Hier willen wij wonen!

Na een aantal jaren het prima naar de zin te hebben gehad aan de Gerbrandystraat begon het te kriebelen en waren we toe aan een huis met net iets meer tuin en een garage. Aan het begin van onze zoektocht keken we ook in de kerkdorpen van Venray maar al snel genoeg kwamen we tot de conclusie dat we toch in Venray zelf, en dan het liefst nog op loopafstand van het centrum, wilden wonen. Net voor kerst viel ons oog op een huis aan de Oostsingel, een afspraak voor een bezichtiging was zo gemaakt. De bezichtiging verliep, onder begeleiding van Huub, super prettig en na een 2e bezichtiging wisten we het zeker; hier willen wij wonen! Het lot was ons goed gestemd, ons bod werd geaccepteerd!! Op naar de volgende stap, het verkopen van ons huis aan de Gerbrandystraat. Tijdens onze zoektocht waren we al gecharmeerd van Peelrand, de bezichtigingen en communicatie verliepen prettig en we hadden in een vroeg stadium met Luuk al een informatief gesprek gehad. Hierdoor waren de voorbereidingen om ons eigen huis te koop te zetten al in gang gezet waardoor ons eigen huis snel op de Peelrand Select App en Funda stond. Er was erg veel belangstelling en de bezichtigingen verliepen vlotjes. Ons huis aan de Gerbrandystraat was dan ook snel verkocht. We wensen de nieuwe bewoners heel veel geluk en woonplezier! Zelf genieten we nu volop van ons nieuwe huis en de prachtige tuin. Alle medewerkers van Peelrand bedankt voor de fijne en prettige samenwerking!
+