Peelrand Makelaardij

Klantverhalen

Aanbouwen werd verhuizen

In 2019 hadden wij onze hoekwoning op de Adelbertweg in Venray nog drastisch verbouwd en gemoderniseerd, maar begin 2022 werd het toch wel vrij duidelijk dat thuiswerken de standaard zou gaan worden. En daar hadden we met de verbouwing nou net geen rekening mee gehouden. Thuiswerken in de woonkamer is gewoon geen optie als vanaf half drie de kids weer thuiskomen met vriendjes en vriendinnetjes.

Een bezoek aan de hypotheekadviseur om eens te informeren naar de financiële mogelijkheden voor een aanbouw leverde een heel ander plan op dan ruimte bijbouwen…gewoon groter gaan wonen en dus verhuizen!

Omdat Peelrand volgens ons gewoon veruit de meeste kennis heeft over de woningmarkt in Venray en omstreken hebben we daarom Luuk Jansen uitgenodigd voor een gesprek over de verkoop en verkoopwaarde van ons huis. In dat gesprek hebben we samen ook de route bepaald naar de koop van een nieuwe woning en de verkoop van de huidige woning. Luuk zag geen probleem in de verkoop van onze woning en adviseerde ons om gerust eerst uit te kijken naar een nieuwe woning. En die vonden we op de Stationsweg in Oostrum, en veel sneller dan verwacht.

Luuk zat dan ook al rap weer bij ons aan tafel om met de verkoop van onze woning te beginnen, want het was begin april en eind juni konden we al ons nieuwe huis betrekken.

En er stond ook nog een weekje meivakantie in Italië gepland.

Luuk had helemaal geen probleem met een weekje vakantie. “Gaan jullie maar! Dan doen we de bezichtigingen mooi in die week, en als jullie terugkomen bekijken we samen de biedingen en zal het huis vast wel tegen een mooi bod verkocht worden!”

In rap tempo werd daarna de fotograaf, het energielabel en de plattegrond ingepland. Met een gerust hart trekken wij die laatste week van April de deur achter ons dicht en rijden we naar Italië.

Die week worden er meerdere bezichtigingen aangevraagd en ingepland en zoals beloofd houden Luuk en zijn collega’s ons volledig op de hoogte van de planning en het verloop van de bezichtigingen.

Zeventien bezichtigingen die week! Het liep als een speer, en in Italië zaten wij ons af te vragen of de nieuwe bewoners van ons mooie huis op de Adelbertweg er ook tussen zou zitten.

Drie dagen na thuiskomst kwam Luuk met de biedingen. Negen verschillende biedingen maar liefst, van negen verschillende mensen, stelletjes en gezinnen…met daartussen die ene persoonlijke brief van een jong stel bij een prachtig bod. Er zou die middag nog een bod binnenkomen en dat was zelfs iets hoger, maar onze keus voor het jonge stel was eigenlijk al gemaakt. We gunden het deze jonge enthousiaste mensen van harte om op deze plek in deze prachtige groene buurt eenzelfde fijne start van een gezinnetje te kunnen hebben zoals die wij hadden toen wij in 2008 het huis op de Adelbertweg kochten.

Met een grote tevredenheid kijken wij terug op de door Peelrand makelaardij georganiseerde verkoop van ons huis, en genieten wij nu intens van ons nieuwe grotere plekje aan de Stationsweg in Oostrum.

Ank, Paul, Mees & Sophie

+

Samen een nieuw (t)huis

Al diverse malen hebben wij, naar alle tevredenheid, een woning aan- en verkocht via Peelrand. Toen wij gingen samenwonen, en in een jaar tijd van 2 koopwoningen naar 1 gezamenlijke nieuwe woning gingen, was de keuze voor de verkoop van onze woningen voor Peelrand snel gemaakt. Eén telefoontje naar Luuk was voldoende om het proces in gang te zetten: eind 2021 verkochten wij de woning van André, en in het voorjaar van 2022 verkochten wij de woning van Birgit.

Onze eerdere ervaringen met Peelrand waren altijd positief. Zo nu ook weer met beide verkopen! De mensen bij Peelrand zijn deskundig, hebben hart voor het vak en staan voor je klaar. Ze denken in alle opzichten met je mee en geven goede, realistische adviezen. De lijnen zijn kort, iets dat wij erg belangrijk vinden. Het verkoopproces wordt daarmee op een prettige en deskundige manier begeleid, van A-Z.

Voorlopig zijn wij niet meer van plan weg te gaan uit onze nieuwe woning, maar mochten we in de toekomst toch weer verhuisplannen maken, dan weten we zeker dat we weer voor Peelrand zullen kiezen!

Birgit en Andre

+

Ons vertrek uit Nederland!

Na een aantal jaren met plezier in Bergen gewoond te hebben, besloten we afgelopen februari naar Spanje te emigreren. Van veel natuur naar nog meer natuur om ons heen in een warmer klimaat.

Hiervoor moest het huis in de verkoop.Omdat we voor ons emigratieplan, gewoon op zoek naar meer ruimte om ons huis heen, ook al een aantal huizen in Bergen en omgeving met Peelrand bezocht hadden, was de keuze voor Peelrand vanzelfsprekend.
Op 1 februari was ons intake gesprek met Niek Hettinga. Hij stelde ons vele vragen om een goed beeld van het huis en de tuin te krijgen. Tijdens dit gesprek werd ons al snel duidelijk dat er niet alleen erg goed geluisterd werd, maar ook dat Niek zijn plan van aanpak voor verkoop baseerde op onze wensen en de mogelijkheden die er zouden zijn.

Eén van de wensen was snelheid van schakelen, want de aankoop van ons Spaanse huis was bijna een feit.

Niek en zijn team weten wat schakelen is!

Alle voorbereidingen voor de plaatsing op de site, het maken van de brochure, foto’s en vooral ook de adviezen voor verkoop maakten dat we ons comfortabel voelden. Ondanks natuurlijk de spanning die een verkoop met zich meebrengt.

Iedere stap werd zorgvuldig met ons doorgenomen en aangekondigd. De super professionele aanpak en de vriendelijkheid van het hele team hebben we als erg fijn ervaren. Het ‘we doen het samen’ gevoel werd door team Peelrand vlotjes overgebracht.

Op 2 maart kwam ons huis op Funda te staan! Spannend, iedere dag het aantal kijkers volgen. Ook hierin speelde Peelrand een fijne rol, vanwege de ‘vertaling’ wat dit uiteindelijk zou kunnen betekenen.
Na bezichtigingen, welke in blokken plaatsvonden, was ons huis per 24 maart verkocht.

Hulde aan Peelrand!

We hebben dan ook een heerlijke taart op hun kantoor gebracht, zodat iedere teamlid zijn inspanning nog eens extra beloond zag.

En nu, een aantal maanden later, vinden wij het nog steeds leuk om, vanuit een heerlijke plek in Spanje, over de verkoop van ons huis in Bergen te praten. Want daarmee begon ons avontuur!

+

Geduld wordt beloond…

Dit betekende ook het in gang zetten van de verkoop van ons huis, een plek waar wij jaren heel fijn en met veel plezier hebben gewoond. In het verleden hebben we Niek Hettinga vaker om advies gevraagd en hij heeft ons steeds van deskundig en vooral realistisch advies voorzien. Dit was voor ons dan ook de reden om Niek te vragen de verkoop van ons huis vanuit Peelrand te begeleiden.

Wij kunnen niet anders zeggen dan dat het team van Peelrand dit uitstekend heeft gedaan. Ze zijn goed op de hoogte van wat er op de woningmarkt speelt en weten op het juiste moment de juiste stappen in het verkoopproces te zetten. Er was veel belangstelling en het was een intensieve periode, maar het resultaat mag er zijn. Ons huis was dankzij de vakkundige en accurate begeleiding van Peelrand heel snel verkocht.

Leuke bijkomstigheid was dat we ons huis hebben kunnen gunnen aan een voor ons bekend en ontzettend enthousiast jong stel. We zijn blij dat we ons huis met een goed gevoel hebben overgedragen en wensen hun heel veel woonplezier op deze fijne plek.

Niek, Chris en de andere medewerkers van Peelrand, wij danken jullie voor de prettige samenwerking en het goede werk!

Roy van Rijswijck & Floor Arts

+

Ooit verhuizen

Bij deze zoektocht hebben we een aantal keren contact gehad met Huub Janssen. Hij en Niek hebben samen een waardebepaling gemaakt voor ons huis op de Stationsweg in Oostrum. Net voor Vastelaovend kwam het huis in de Tuinstraat te koop. Het hele plaatje klopte, 2 weken later konden we het kopen! Nu moest ons fijne huis aan de Stationsweg nog verkocht worden. De brochure was snel gemaakt, dus kon hij op de peelrand App en op Funda.

Na 1,5 week bezichtigingen kwam de deadline van de verkoop. Super spannend! Einde van de dag kwam Huub met een vrolijk en ontspannen gezicht binnen. Verkocht! Huub Janssen en zijn collega’s hebben goed werk verricht!! Fijne en snelle communicatie.

Hartelijk dank voor de prettige samenwerking!

Yvette en Hans

+

NIET OP ZOEK, TOCH VERHUIZEN…

Soms gebeurt het gewoon. Niet op zoek, niet precies weten wat je wil, niet precies weten wat kan, niet precies weten wat mag. Dan is het geweldig om in aanraking te komen met een team gepassioneerde kenners, zoals die bij Peelrand Makelaardij.

Het was een leuk jaar waarin wij niet van plan waren om ons huis te verkopen, niet van plan waren een huis te kopen en niet van plan waren om te werken met Peelrand. We rolden van glimlach in nieuwsgierigheid en van verrassing in opwinding.

Conny en ik wonen al 10 jaar heerlijk samen in Venray met onze 2 kinderen in de wijk “Aan den Heuvel”. Toen we op nieuwjaarsdag dit jaar via de oude Overloonseweg aan het wandelen waren, gingen we kijken naar het gestarte project Annahaeghe waar mijn ouders een huis gekocht hadden. Door de prachtige ligging en enthousiasme van mijn ouders hebben we toen maar eens een kennismaking met Petra van Peelrand Makelaars gepland. Toen begon het, toen gebeurde het gewoon en toen ging het snel en vanzelf.

We werden erg enthousiast door het geweldige gesprek met Petra. Na de spanning van de toewijzingsfase kregen we tot onze grote verassing een prachtige vrijstaande woning toegewezen. Wauw! Maar we hadden ons helemaal niet verdiept in de verkoop van onze woning en hier kwam het prachtige professionele team van Peelrand echt van pas.

We hadden goed contact met Petra voor het project Annahaeghe en we leerden veel meer mensen van het team kennen. Luuk van Peelrand kwam op korte termijn met ons praten over de verkoop van onze woning aan de Sperwerstraat. De stappen van de verkoop werden snel, concreet en tactisch besproken. We kregen geweldige adviezen over hoe en wanneer we welke stappen zouden gaan zetten en dat wekte veel vertrouwen dat Peelrand Makelaardij dit ook voor ons kon gaan doen.

In het verkooptraject werden we geweldig begeleid. Alle afspraken en documenten werden online toegankelijk gemaakt en telefonisch was het kantoor altijd te bereiken. Of het nu de adviesgesprekken met Luuk waren, de professionele aanpak van de foto’s van Noah, de kopersbegeleiding van Chris en Luuk samen, de telefoongesprekken en planning met Marly en Janneke, het voelde voor ons altijd als een gepassioneerd team dat ingespeeld was op elkaar en die voor ons klaar stond om ons door het proces te begeleiden.

Naast de professionele aanpak, het goede advies en het geweldig resultaat dat Peelrand geboekt heeft voor ons werd er altijd flexibel omgegaan met onze wensen en was er veel ruimte voor onze eigen richting.

In een jaar waarin wij niet op zoek waren naar een woning heeft het team van Peelrand Makelaardij voor ons het volgende mogelijk gemaakt. Zij hebben ons de mogelijkheden voor ons toekomstige droomhuis laten zien. Zij hebben ons realistische scenario’s geschetst over hoe het kon gaan lopen dit jaar. Zij hebben geweldig ons huis verkocht waar we nog lange tijd in konden blijven wonen. Zij hebben ons spannende momenten bezorgd bij aankoop en verkoop, die ons een jaar met opwindende momenten heeft bezorgd.

Bedankt Petra, Luuk, Chris, Noah en alle andere collega’s die ons hierbij hebben geholpen. Door jullie gaan we volgend jaar verhuizen naar een droomhuis dat we nooit voor mogelijk hielden.

Liefs, Conny en Addy

+

Verkocht Nicolaashof 9

Na 15 jaar heerlijk te hebben gewoond op de Nicolaashof 9 in de wijk Veltum in Venray was het voor ons tijd voor de volgende stap.

Een woning bouwen op een fijne mooie plek is iets waar je best wat tijd voor uit mag trekken.
Graag willen we in de gemeente Venray blijven wonen.

Samen met het team van Peelrand hebben we onze wensen besproken en zijn we gestart met de verkoop van onze woning.

In deze tijd lijkt dat heel eenvoudig maar het is nog best heel veel werk!

Huub Janssen had onze oude woning 15 jaar geleden ook al verkocht echter was dat toen een hele andere tijd. Vraag en aanbod is nu totaal anders.

Na 10 dagen, 4 dagen van bezichtigingen en 44 geïnteresseerden was de verkoop snel rond.

Wij hebben de samenwerking met Peelrand wederom als erg prettig ervaren, professioneel, vriendelijk, korte lijnen zo zou je het als beste kunnen omschrijven.

Rene & Cindy & Laura Kivits

+

Numerologie 22

In 1978 betrokken wij onze nieuwgebouwde woning aan de Raadhuisstraat in Venray, toen nog Hofstraat genaamd. In 2022 verlaten wij deze woning en trekken we in de periode van 13 december 2021 tot 19 januari 2022 naar Jerusalem. We zullen daar wonen onder de alleszeggende code 6, 5801 ML.

Inmiddels zijn we 44 jaren ouder en je hoeft geen rekenwonder te zijn om te zien dat we 22 jaren in de 20e eeuw en 22 jaren in 21e eeuw op deze prachtige plek van Venray hebben mogen wonen.

In de numerologie is het getal 22 een zogenaamd meestergetal. Het verwijst naar spirit en naar de unieke kracht van mensen om hun eigen bestaan te creëren, hun eigen leven vorm te geven. Het geeft ook aan je niet te generen om hulp in te roepen, wanneer je die nodig hebt.

En jawel hoor…….. wij riepen de hulp in van vader Louis en zoon Luuk Jansen van Peelrand makelaars.

Dat nu, op 2.2.22 de officiële overdracht zal plaatsvinden is vooral de grote verdienste van zoon Luuk. Over Luuk Jansen schreven we al eerder (vraag van Funda) dat hij in staat is zijn integriteit, zijn vakmanschap en zijn jeugdig elan zó te combineren, dat koper en verkoper er beiden gelukkig van worden. Vooral bij de begeleiding van de verkoop van ons huis kwam dat alles zeer goed van pas. Het ging immers niet over de verkoop van zómaar een woning, maar over de verkoop van een geesteskind. Óns geesteskind dat in de jaren 70 van de vorige eeuw is geconcipieerd en vorm heeft gekregen. Een geesteskind verkoop je niet aan iedereen, maar uitsluitend aan de mensen waarvan je kunt verwachten dat ze ‘het’ begrijpen.

Jan en Loes van de Ven – Kersten worden de nieuwe eigenaars van onze woning en we wensen hun en hun beide dochtertjes buitengewoon veel woongenot, veel levensgeluk en een goede gezondheid op deze bijzondere plek.

Met groot genoegen kijken wij terug op een intensieve, maar uiterst prettige samenwerking, met Luuk Jansen. Evenzeer hebben wij ook de kwaliteit van meerdere medewerkers van Peelrand – makelaars mogen ervaren.

Veel dank en hartelijke groet,

Christa en Bert Lerou

+

Verkocht Marterstraat 9

Vijf jaar geleden, bij de bezichtiging van een woning, maakten wij kennis met Peelrand als verkopende makelaar. Omdat wij bij de bezichtiging toen zo goed en vakkundig begeleid werden, was de keuze voor Peelrand bij de verkoop van onze woning aan de Marterstraat in Nieuw-Bergen snel gemaakt. Daarbij was ook een afweging dat Peelrand zowel in Venray als in Bergen is vertegenwoordigd en veel woningen in de regio verkocht heeft.

Het kennismakingsgesprek met Niek eind juli, wat tevens een inspectie van de woning was, leverde zeer nuttige tips op met betrekking tot het verkoopklaar maken van de woning. De aangeleverde checklist “Maak uw woning gereed voor foto-/video-opname” was daarbij een nuttig hulpmiddel.

Een week later werden we ’s avonds op het kantoor in Nieuw Bergen uitgenodigd voor een analyse van de huidige woningmarkt en het bespreken van de waardebepaling. Niek als beëdigd taxateur gaf een duidelijke digitale presentatie waarna wij een reëel beeld hadden van de waarde en het verkooptraject. We hebben toen ook een afspraak gemaakt voor de opname van de woning.

Een welkome verrassing was de mogelijkheid om de verhuisbus van Peelrand te gebruiken. Onze dochter, die in de Marterstraat gewoond had en naar Zwolle is verhuisd, heeft daar dankbaar gebruik van gemaakt.

Wij waren een week eerder dan gepland, gereed met het verkoopklaar maken van de woning, maar dat was voor Peelrand geen enkel probleem ondanks de minimale vakantiebezetting op dat moment. Huub en Noah kwamen de opname doen en het beeldmateriaal (foto’s, 360° foto’s en video) maken.

Omdat wij persoonlijk graag mee “in control” zijn, vonden we de samenwerking tussen de fotograaf en onszelf tijdens de fotoshoot perfect. Bij het opstellen van de verkoopbrochure werden onze wensen meegenomen en er kwam snel een perfect eindproduct beschikbaar.

Dit was het moment dat de woning in de markt werd gezet en kwam Nieks voorspelling uit! Via diverse kanalen stroomden de verzoeken tot bezichtiging bij Peelrand binnen. Direct werden er diverse dagen gereserveerd zodat iedereen de kans had de woning te bezichtigen. Dat Peelrand een makelaarskantoor is waar de onderlinge samenwerking uitstekend is, werd toen des te meer duidelijk. De dertig (!) bezichtigingen in twee weken tijd, ook in de avonden en een hele zaterdag, werden altijd vakkundig begeleid door Chris, Louis of Niek. Dit is tekenend voor de flexibiliteit en samenwerking binnen Peelrand. Sommige geïnteresseerden konden zelfs meerdere bezichtigingen doen. Na afloop van een serie bezichtigingen was er altijd een telefonisch overleg zodat we goed op de hoogte gehouden werden.

Na de bezichtigingen volgde de biedingsperiode. Op het moment dat de biedingsperiode gesloten was, kwamen wij voor een tweede maal bij Niek op kantoor samen. De biedingen werden besproken en zijn expertise maakte ons de keuze makkelijk. Op datzelfde moment gingen collega’s telefonisch contact opnemen met de “uitverkorene” en werden ook alle andere personen die een bod uitgebracht hadden afgebeld.

Na een paar dagen ontvingen we de concept koopovereenkomst en de week daarop werd de koopovereenkomst gezamenlijk met de kopers op het kantoor van Niek getekend. Dit was een prettige gelegenheid om met de kopers persoonlijk kennis te maken, wat een goede uitgangspositie was voor de rest van het traject.

De inspectie van de woning voorafgaande aan het bezoek aan de notaris werd soepel en vakkundig door Chris begeleid.

Kortom, wij zijn zeer tevreden met de service die door alle medewerkers van Peelrand, makelaars en binnendienst, is verleend.

Parallel aan de verkoop van de Marterstraat, waren wij bezig met de aankoop van een woning in Zwolle. Daarbij werd ons duidelijk dat goede begeleiding bij de verkoop en aankoop van woningen niet altijd vanzelfsprekend is. Onze ervaringen daar zijn: slechts beperkte mogelijkheden tot bezichtigen, niet altijd een betrokken of vakkundige makelaar bij de bezichtiging en soms twee dagen voordat het resultaat van de bieding bekend wordt gesteld. Het persoonlijk contact met zowel koper als verkoper en de flexibiliteit maken Peelrand bijzonder.

Fiona en Egbert Teeuw

+

TIJD VOOR EEN NIEUW FASE

18 jaar geleden streken we neer in het mooie Meerlo, om samen een toekomst te beginnen. Inmiddels zijn we gezegend met 3 pubers, waardoor een nieuwe fase in ons leven aanbrak met middelbare scholen, kinderen die op stap willen, toekomstdromen van een praktijk aan huis… Het werd daardoor tijd voor een groter huis, op een nieuwe plek.

Al zoekende naar ons nieuwe thuis kwamen we als potentiële koper met Peelrand in aanraking. Peelrand viel ten opzichte van andere makelaars op door hun kundige, maar vooral eerlijke verhaal. Niet alleen werden de mooie punten van een woning in het licht gezet, ook werd aangegeven waar er nog werk aan de winkel zou zijn. Zelfs werd de tip gegeven om een woning opnieuw te bekijken met een bouwkundige. Dat gaf enorm veel vertrouwen.

Uiteindelijk hebben we ons nieuwe droomhuis via een particuliere weg aangekocht. Door de fijne ervaring die we met Peelrand hadden hoefden we geen moment te twijfelen om voor hen te kiezen als verkopend makelaar van onze huidige woning.

Ook aan de verkopende kant van de tafel zijn we erg tevreden over de ondersteuning die Peelrand ons geboden heeft. De communicatie was snel en informeel. We kregen duidelijke aanwijzingen hoe we ons huis op zijn állerbest verkoopklaar konden maken voor de Funda foto’s en brochure. Door deze tips op te volgen stond onze woning als een prachtig plaatje in de Peelrand app. Zó mooi dat het tijdens de eerste bezichtigingsdag direct is verkocht, zonder dat de brochure klaar was, of het huis Funda had bereikt.

Ook in de afrondende fase van de verkoop zijn zowel wij, als de nieuwe bewoners ontzettend prettig door Peelrand begeleid. De nieuwe bewoners staan te popelen om hun nieuwe plek te betrekken. Wij wensen hen alle woongeluk toe op deze fijne plek. En wij… wij hebben ons hele huis in dozen gepakt. Wat een karwei. We zijn dan ook blij dat we volgende week de Peelrand bus een dagje mogen gebruiken om ontelbare ritjes van Meerlo naar Leunen te maken.

Paul en Monique Engelen

+