Peelrand Makelaardij

Klantverhalen

Verhuizen of toch verbouwen

Inmiddels, 16 jaar wonende op de Etudestraat in het groene Brukske, waren we al enige tijd aan het twijfelen wat we wilden gaan doen, verbouwen/uitbreiden of toch verhuizen. Uiteindelijk na lang wikken en wegen, toch maar besloten om te gaan verkopen, omdat bepaalde wensen die wij hadden niet mogelijk waren in deze woning.

Daarom hebben we Peelrand benaderd om onze woning te gaan verkopen. Onze makelaar Gregory Borg heeft ons hier ontzettend goed in geadviseerd en geholpen tijdens dit gehele proces. Voor vragen en opmerkingen had Gregory altijd een luisterend oor of een antwoord klaar. Al snel werden afspraken ingepland voor het maken van de foto`s, video en de brochure, waarop de woning al snel online kwam via de Peelrand Select en even later op Funda. Daarna werden er veel bezichtigingen gepland. Na een spannende periode is de woning snel verkocht.

Vervolgens brak er nog een spannende tijd aan. Wie gaat nu in deze periode eerst de woning te koop zetten alvorens ze iets anders hebben gevonden met de huidige woningmarkt. Ook hierbij heeft onze makelaar Gregory ons ontzettend goed geholpen en geadviseerd. Al snel kwamen we uit op een woning in een wijk waar we graag naar toe zouden willen verhuizen. Omdat we nog niets hadden, waren we al een paar keer Venray rond gereden om te kijken waar we graag zouden willen wonen. Gelukkig lag deze woning in een van onze voorkeursgebieden.

Gezamenlijk met Gregory hebben we de woning bezichtigd en een bod uitgebracht. Hierbij kregen we uiteindelijk te horen dat we de nieuwe eigenaren waren geworden van deze woning. Nu is het nog even wachten op de sleutel. Wij zullen een hele mooie nieuwe periode tegemoet gaan!

Medewerkers van Peelrand (en natuurlijk Gregory) super bedankt voor alle professionele hulp en goede adviezen!

Jeannette, Pascal, Thijn en Jinthe

+

Binnen een week is de kogel door de kerk

2013: Na 37 jaren in Maashees gewoond te hebben besloten wij in 2013 uit te zien naar een nieuwe uitdaging. Met de kinderen uit huis en de pensioengerechtigde leeftijd voor ons beiden in zicht, gingen wij op zoek naar een plek waar het ook goed wonen was. Waar de nodige voorzieningen als winkels, bibliotheek, schouwburg, restaurantjes op loopafstand waren. Bij voorkeur een plaats in een groene omgeving. Dat werd dus Venray. Huub Janssen van Makelaardij Peelrand was de ideale persoon in de onderhandelingen bij de aankoop van ons “gedroomde huis” aan de Molenklefweg.

2023: Inmiddels opa en oma geworden van twee lieve kleine schatjes, soms heerlijke boefjes, zijn wij in een nieuwe fase van ons leven beland. Ons hart kan er niet goed tegen te ver van deze pukken verwijderd te zijn. Alle clichés wat dat betreft zijn voor ons werkelijkheid geworden.
We spreken over verhuizen, maar zetten nog niet direct stappen. Maar alles komt in een stroomversnelling als het juiste huis zich aandient. Binnen een week is de kogel door de kerk.

De volgende stap is onze huidige woning in de verkoop zetten. Voor ons heel vanzelfsprekend dat we Peelrand in de arm nemen. We hebben ons huidige huis immers ‘van Huub’ gekocht, hij mag het ook weer voor ons verkopen. Huub beschouwt dit als een compliment voor Peelrand, wij zien het als weer in zee gaan met een uiterst professionele en betrouwbare partner.

Een zorgvuldige voorbereiding leidt tot een prachtige verkoopbrochure. Dit is het creatieve proces en het werk van Irma. Zij heeft heel goed geluisterd en goed begrepen wat wij verwachtten.
In september wordt ons huis op Funda geplaatst en binnen twee weken is het verkocht. Luuk heeft alle bezichtigingen geleid en was in deze hectische weken onze vertrouwenwekkende steun, toeverlaat en vraagbaak.

Dank Luuk, Huub en Irma, dank alle medewerkers van Peelrand Makelaardij. Dank voor alles!

Helma en Carel van Elst

+

Ouderlijke woning

Toen moeder in Mei van dit jaar overleed, kwam onze ouderlijke woning leeg te staan. Omdat we geen haast hadden met de verkoop, zijn we in Augustus begonnen met de voorbereidingen om de woning te gaan verkopen.

Dan komt de vraag, gaan we dit zelf doen of nemen we een makelaar in de arm die ons veel werk uit handen kan nemen? En welke makelaar dan?

Via Funda.nl heb ik gekeken naar een aantal makelaars die daar vermeld stonden en mijn gevoel volgend heb ik gekozen voor Peelrand Makelaardij.
Achteraf gezien blijkt dat dit een juiste keuze was.

Het 1e oriënterende gesprek met Gregory was prettig en helder. Na dit gesprek heb ik hem gebeld en gezegd dat Peelrand de woning in de verkoop kon gaan nemen. Alles werd aangestuurd en geregeld. Van fotograaf tot het maken van de brochure, het aanvragen van het energielabel en de bezichtigingen.

De woning is ook vrij snel verkocht.

Hoe kijk ik terug op de samenwerking met Peelrand Makelaardij?
Met een heel goed en tevreden gevoel.
Ze hebben kennis van zaken, handelen snel en ik werd prima op de hoogte gehouden via mail en telefoon van de ontwikkelingen. Zowel door Gregory alsook door de collega’s op kantoor.

Daarom is Peelrand Makelaardij voor mij een zéér betrouwbare partner die ik zeker iedereen aan kan bevelen.

Willie Ehren

+

Een kleiner huisje!

Na vele jaren met liefde en plezier in ons huis aan de Processieweg Siebengewald te hebben gewoond, was het voor ons tijd om kleiner te gaan wonen. We stonden al geruime tijd ingeschreven voor een seniorenwoning en toen ons een leuk huisje werd aangeboden hebben we besloten om deze te accepteren en moest ons huis worden verkocht.

Om informatie in te winnen hebben we Peelrand makelaardij gebeld en werd er vrijblijvend een afspraak gemaakt bij ons thuis. Omdat we altijd aan de Processieweg hebben gewoond, was het voor ons toch wel spannend om ons huis te verkopen en te gaan verhuizen.

Gregory kwam bij ons thuis en onder het genot van een kopje koffie werd uitgelegd hoe het verkopen van een huis verloopt. Omdat het gesprek fijn en vooral duidelijk was, hebben we meteen besloten om samen met Peelrand Makelaardij ons huis in de verkoop te zetten. Er werd een prachtige brochure voor de verkoop van ons huis gemaakt. Ook kregen we op papier de uitleg hoe alles zou gaan verlopen. We werden op de hoogte gehouden en mochten met vragen altijd even bellen.

Omdat het zomervakantie was en Gregory in die periode op vakantie was, nam Chris voor hem waar. Dat was allemaal goed geregeld vanuit Peelrand en de verkoop ging gewoon door.

Toen ons huis op Funda stond ging alles razendsnel en na zestien dagen is ons huis verkocht. Met de koper van ons huis aan de processieweg was tijdens de verkoop een prettig contact. Alles verliep fijn en ongedwongen.

Toen de dag van verhuizen was aangebroken mochten we van Peelrand als service een hele dag de verhuisbus van Peelrand Makelaardij gebruiken. Dat was geweldig. Daar kregen we zelfs vanuit onze omgeving positieve reacties over.

We genieten nu van ons kleinere huis met ook een kleine tuin erbij, welke nu groot genoeg is voor ons tweetjes. We wensen de nieuwe bewoner een prachtige toekomst toe in zijn nieuwe stekkie.

Alle medewerkers wensen wij fijne feestdagen toe en een gelukkig 2024! Bedankt voor de prettige samenwerking

Igor & Yvonne

+

Toe aan een nieuw plekje

Na 20 jaren met veel plezier in ons mooie huis aan de Vlammertsehof gewoond te hebben, waren we toe aan een nieuw plekje.

Onze twee-onder-een-kap woning moest verkocht worden. Op zoek naar een makelaar, snel gevonden binnen Nieuw Bergen, gaf makelaardij Peelrand goede referenties als je het met anderen besprak. De eerste gesprekken waren van dien aard dat we toestemming gaven voor verkoop.

Enkele weken later, na afhandeling van formaliteiten, brochures, bord plaatsen en opstellen van overname rapport, ging het snel.

Twee weken later was het huis verkocht. De nieuwe bewoners zijn net zo enthousiast als wij, toen wij deze woning kregen toegewezen.

Met dank aan Peelrand voor de prettige samenwerking en voor de nieuwe bewoners heel veel woonplezier.

Ben en Ria

+

Hier willen wij wonen!

Na een aantal jaren het prima naar de zin te hebben gehad aan de Gerbrandystraat begon het te kriebelen en waren we toe aan een huis met net iets meer tuin en een garage. Aan het begin van onze zoektocht keken we ook in de kerkdorpen van Venray maar al snel genoeg kwamen we tot de conclusie dat we toch in Venray zelf, en dan het liefst nog op loopafstand van het centrum, wilden wonen. Net voor kerst viel ons oog op een huis aan de Oostsingel, een afspraak voor een bezichtiging was zo gemaakt. De bezichtiging verliep, onder begeleiding van Huub, super prettig en na een 2e bezichtiging wisten we het zeker; hier willen wij wonen! Het lot was ons goed gestemd, ons bod werd geaccepteerd!! Op naar de volgende stap, het verkopen van ons huis aan de Gerbrandystraat. Tijdens onze zoektocht waren we al gecharmeerd van Peelrand, de bezichtigingen en communicatie verliepen prettig en we hadden in een vroeg stadium met Luuk al een informatief gesprek gehad. Hierdoor waren de voorbereidingen om ons eigen huis te koop te zetten al in gang gezet waardoor ons eigen huis snel op de Peelrand Select App en Funda stond. Er was erg veel belangstelling en de bezichtigingen verliepen vlotjes. Ons huis aan de Gerbrandystraat was dan ook snel verkocht. We wensen de nieuwe bewoners heel veel geluk en woonplezier! Zelf genieten we nu volop van ons nieuwe huis en de prachtige tuin. Alle medewerkers van Peelrand bedankt voor de fijne en prettige samenwerking!
+

Samen naar een huis!

Gelukkig, samenwonend in een prachtig appartement in Oostrum. Maar toch de wens om op termijn in een huis, met meer ruimte en een tuin te kunnen gaan wonen. Dit was onze grootste wens. Hierbij hadden we geen haast maar waren wel klaar om onze zoektocht te starten. Na een aantal huizen bezocht te hebben werden onze wensen en eisen steeds duidelijker. Waarbij al snel ons droomhuis aan de Kennedystraat te koop kwam te staan. Na een eerste bezichtiging waren we enthousiast en na een tweede bezichtiging wisten wij het zeker. Hier zien we ons wel wonen! Tot ons geluk werden wij op 12 januari gebeld door Luuk, wij kregen de kans om dit prachtige huis te kopen! Omdat het contact tussen ons en Peelrand zo fijn verliep, hebben we ook gevraagd om ons appartement aan de Mgr. Hanssenstraat in Oostrum te verkopen. Ook hierbij zijn wij fantastisch geholpen door Luuk en Chris. Luuk, Chris en alle andere medewerkers van Peelrand. Nogmaals hartstikke bedankt voor jullie hulp bij het verkopen van ons appartement en het aankopen van dit prachtige huis in het centrum van Venray.
+

Huizen kijken voor mijn zus, wordt zelf verhuizen.

We schrijven januari 2022. Samen met mijn zus, in de auto, ga ik op weg naar Portugal. Daar gaan we een aantal huizen bezichtigen voor haar, want zij wil samen met haar man daar naartoe emigreren. Zo gezegd, zo gedaan. Op zich vond ik het al een aardige uitdaging om zo’n roadtrip te maken, omdat we dit allebei nooit eerder gedaan hebben. Nu vind ik Nederland een erg mooi land, maar toen ik daar de natuur en cultuur zag, was er iets in mij dat langzaam ging branden. Er word iets aangewakkerd en dat vonkje werd steeds groter. Nu wil het feit, dat ik altijd al het gevoel had om ooit te gaan verhuizen naar ergens buiten Nederland. In eerste instantie vond ik de Antillen altijd wel iets moois. Lekkere temperatuur, je kunt er gewoon Nederlands spreken en het is er (bijna) altijd goed weer. Maar… pas realiseerde ik me, dat het niet naast de deur is, er een behoorlijke plas water tussen zit, het toch een eiland blijft en het kan er soms best wel eens stevig stormen. Hmm. Dat zette me aan het denken. Ondertussen ging het “gewone” leventje door, wakker worden, opstaan, douchen, aankleden, lunch smeren, naar het werk je kunstje doen en weer terug naar huis om te eten en daarna de andere standaard dingen doen zoals sporten, boodschappen, vergaderen, huishouden, familie, etc. en je rust nemen zo nu en dan. Inmiddels kreeg ik soms een woning doorgestuurd van mijn zus, die sinds mei 2022 daar woonde. Ja, da’s leuk, maar dat zie ik dan wel weer. Totdat er toch wel iets heel moois tussen leek te zitten. Nou, hop het vliegtuig in en naar Portugal. Locatie TOP, huis een bouwval. Hmm… Laat ik die maar even parkeren. Vragen neergelegd bij de verkoopmakelaar, een bezichtiging gepland met de makelaar aldaar. Maar voordat ik in het vliegtuig zat, kreeg ik te horen dat het reeds verkocht was. Oké, gaat dat daar zo. Weer wat tijd verstreken en huis nr 2 kwam in zicht. Wederom een TOP locatie, maar er moest toch nog best veel werk aan gedaan worden. Maar waar een wil is, is een weg. Bezichtiging met de makelaar ingepland, maar deze had niet zo veel zin om te komen blijkbaar, het regende op die dag nogal. Uiteindelijk was dit huis ook, voor mijn neus verkocht aan een ander. Iets met communiceren? Weer wat later, huis nr 3 in zicht. Dit vond ik eerst iets van, mwa, maar toch maar even gaan bekijken. En daar viel eigenlijk alles wel op zijn plek. Een prachtige locatie, rustig, maar ook weer dicht bij de bewoonde wereld. Het huis heeft wat renovatie nodig, maar dat is te overzien. Het heeft eigen water en stroom, dat was bij de voorgaande huizen niet aanwezig. Alleen de weg er naartoe is al een plaatje. Dus, 3 x is scheepsrecht, komt toch soms uit. Dan mijn huis hier in Venray. Overigens heb ik hier met veel plezier gewoond. Lekker dicht bij de bossen en het centrum. Tevens is het een super leuk huis, omdat het eigenlijk is ontworpen als een woonstudio. Dat moest ik vaak uitleggen aan de buren. Hoe is de indeling van het huis dan? Goed, verkopen dus. Dat was voor mij best snel besloten. Dat werd Peelrand. Niet alleen omdat ik mijn huis in 2015 via Peelrand heb aangekocht, maar gewoon om het hele plaatje. Ze nemen lekker veel werk uit handen, want zo’n emigratie gaat stiekem toch best veel tijd in zitten. En dan mag je best om hulp vragen bij een gerenommeerde makelaar. Huis te koop gezet op woensdag en vrijdag al de 1e bezichtigingen. 21 of 22 in totaal. En nu bleek, dat de 1e bezoeker het huis gekocht heeft. Hoe snel kan zoiets gaan, zeker op deze gekke huizenmarkt. Nu opruimen, inpakken en wegwezen. Peelrand, bedankt.
+

Toch weer terug naar de Randstad…

Na zes jaar geleden deze mooie woning op de Spoorstraat te Tienray gekocht te hebben onder begeleiding van Luuk Jansen van Peelrand, lag het voor de hand om hem voor de verkoop wederom in te schakelen.

De begeleiding was destijds zo goed bevallen dat we niet eens een andere makelaar hebben overwogen. We hebben hier heerlijk gewoond.

Tienray is een prachtig dorp met een rijke geschiedenis, omringd door mooie natuur, vriendelijke buren en natuurlijk ijssalon Clevers op loopafstand. Aan woongenot ontbrak het hier dan ook niet. Echter werd de afstand tot de randstad de laatste tijd toch wat veel en hebben we besloten weer een stuk die kant op te gaan.

We hebben Luuk ingeschakeld voor een eerste inventarisatie, waarna we besloten toch nog een jaartje te wachten. Eind vorig jaar was het dan alsnog zover en is onze woning in de verkoop gegaan. Het is zo fijn wanneer je een makelaar hebt die met je meedenkt en in een drukke tijd je het werk uit handen neemt. Ook het contact met kantoor, voor het plannen van de bezichtigingen, verliep uitermate soepel en

prettig. Na de bezichtigingen volgde steevast een telefonische terugkoppeling, waardoor Luuk en wij regelmatig in contact bleven.

Het kopen/verkopen van een woning is een stressvol proces, maar met deskundige begeleiding kan een hoop van die stress worden weggenomen. Onze tijd in Tienray zit er bijna op en we zullen straks nog wel eens met weemoed terugdenken aan het mooie dorpje en onze tropische tuin, maar op de verkoopperiode kijken we met een zeer prettig gevoel terug.

+

Weer terug naar Venray

Toen wij, Niek en Elly Alofs-Schenk, 14 jaar geleden vanuit Venray in Ysselsteyn neerstreken dachten we, zo… hier gaan we nooit meer weg. We hebben er heerlijk gewoond, maar of het toch door de Corona-tijd komt of omdat we heel veel met de camper weggingen, eind 2022 begonnen we toch te twijfelen en misten toch wat meer reuring.

Wij zijn beiden op leeftijd, 75 en 74 (de nieuwe jongeren), willen we die stap nog een keer maken?

Maar na het bezichtigen met Huub van een levensloop bestendige woning in Venray, hebben we het plan doorgezet, terug naar Venray.

Huub kwam onze bungalow taxeren en wij hielden de Peelrand app steeds in de gaten of er voor ons iets geschikts te koop kwam. Ook onze bungalow kwam op de app en op Funda, het werd heel spannend.

Maar door de goede en relaxte begeleiding van de Peelrand medewerkers, verliep alles soepeltjes.

Na 18 bezichtigingen in twee weken in maart/april, waarin we, als er meerdere bezichtigingen achter elkaar gepland waren, er maar met de camper op uit gingen inclusief Ollie (poes).

Vrijdag 7 april kwam het verlossende telefoontje, de bezichtigingen hadden resultaat opgeleverd.

Onze bungalow in het centrum van Ysselsteyn werd verkocht en wij hadden inmiddels een appartement in het centrum van Venray gekocht.

Goed begeleid door Peelrand en dankbaar gebruik gemaakt van de Peelrand bus, hebben we de Peelreus weer ingeruild voor de Piëlhaas en hopen nog vele jaren samen in Venray te mogen genieten.

+