Peelrand Makelaardij

Klantverhalen

NIET OP ZOEK, TOCH VERHUIZEN…

Soms gebeurt het gewoon. Niet op zoek, niet precies weten wat je wil, niet precies weten wat kan, niet precies weten wat mag. Dan is het geweldig om in aanraking te komen met een team gepassioneerde kenners, zoals die bij Peelrand Makelaardij.

Het was een leuk jaar waarin wij niet van plan waren om ons huis te verkopen, niet van plan waren een huis te kopen en niet van plan waren om te werken met Peelrand. We rolden van glimlach in nieuwsgierigheid en van verrassing in opwinding.

Conny en ik wonen al 10 jaar heerlijk samen in Venray met onze 2 kinderen in de wijk “Aan den Heuvel”. Toen we op nieuwjaarsdag dit jaar via de oude Overloonseweg aan het wandelen waren, gingen we kijken naar het gestarte project Annahaeghe waar mijn ouders een huis gekocht hadden. Door de prachtige ligging en enthousiasme van mijn ouders hebben we toen maar eens een kennismaking met Petra van Peelrand Makelaars gepland. Toen begon het, toen gebeurde het gewoon en toen ging het snel en vanzelf.

We werden erg enthousiast door het geweldige gesprek met Petra. Na de spanning van de toewijzingsfase kregen we tot onze grote verassing een prachtige vrijstaande woning toegewezen. Wauw! Maar we hadden ons helemaal niet verdiept in de verkoop van onze woning en hier kwam het prachtige professionele team van Peelrand echt van pas.

We hadden goed contact met Petra voor het project Annahaeghe en we leerden veel meer mensen van het team kennen. Luuk van Peelrand kwam op korte termijn met ons praten over de verkoop van onze woning aan de Sperwerstraat. De stappen van de verkoop werden snel, concreet en tactisch besproken. We kregen geweldige adviezen over hoe en wanneer we welke stappen zouden gaan zetten en dat wekte veel vertrouwen dat Peelrand Makelaardij dit ook voor ons kon gaan doen.

In het verkooptraject werden we geweldig begeleid. Alle afspraken en documenten werden online toegankelijk gemaakt en telefonisch was het kantoor altijd te bereiken. Of het nu de adviesgesprekken met Luuk waren, de professionele aanpak van de foto’s van Noah, de kopersbegeleiding van Chris en Luuk samen, de telefoongesprekken en planning met Marly en Janneke, het voelde voor ons altijd als een gepassioneerd team dat ingespeeld was op elkaar en die voor ons klaar stond om ons door het proces te begeleiden.

Naast de professionele aanpak, het goede advies en het geweldig resultaat dat Peelrand geboekt heeft voor ons werd er altijd flexibel omgegaan met onze wensen en was er veel ruimte voor onze eigen richting.

In een jaar waarin wij niet op zoek waren naar een woning heeft het team van Peelrand Makelaardij voor ons het volgende mogelijk gemaakt. Zij hebben ons de mogelijkheden voor ons toekomstige droomhuis laten zien. Zij hebben ons realistische scenario’s geschetst over hoe het kon gaan lopen dit jaar. Zij hebben geweldig ons huis verkocht waar we nog lange tijd in konden blijven wonen. Zij hebben ons spannende momenten bezorgd bij aankoop en verkoop, die ons een jaar met opwindende momenten heeft bezorgd.

Bedankt Petra, Luuk, Chris, Noah en alle andere collega’s die ons hierbij hebben geholpen. Door jullie gaan we volgend jaar verhuizen naar een droomhuis dat we nooit voor mogelijk hielden.

Liefs, Conny en Addy

+

Verkocht Nicolaashof 9

Na 15 jaar heerlijk te hebben gewoond op de Nicolaashof 9 in de wijk Veltum in Venray was het voor ons tijd voor de volgende stap.

Een woning bouwen op een fijne mooie plek is iets waar je best wat tijd voor uit mag trekken.
Graag willen we in de gemeente Venray blijven wonen.

Samen met het team van Peelrand hebben we onze wensen besproken en zijn we gestart met de verkoop van onze woning.

In deze tijd lijkt dat heel eenvoudig maar het is nog best heel veel werk!

Huub Janssen had onze oude woning 15 jaar geleden ook al verkocht echter was dat toen een hele andere tijd. Vraag en aanbod is nu totaal anders.

Na 10 dagen, 4 dagen van bezichtigingen en 44 geïnteresseerden was de verkoop snel rond.

Wij hebben de samenwerking met Peelrand wederom als erg prettig ervaren, professioneel, vriendelijk, korte lijnen zo zou je het als beste kunnen omschrijven.

Rene & Cindy & Laura Kivits

+

Numerologie 22

In 1978 betrokken wij onze nieuwgebouwde woning aan de Raadhuisstraat in Venray, toen nog Hofstraat genaamd. In 2022 verlaten wij deze woning en trekken we in de periode van 13 december 2021 tot 19 januari 2022 naar Jerusalem. We zullen daar wonen onder de alleszeggende code 6, 5801 ML.

Inmiddels zijn we 44 jaren ouder en je hoeft geen rekenwonder te zijn om te zien dat we 22 jaren in de 20e eeuw en 22 jaren in 21e eeuw op deze prachtige plek van Venray hebben mogen wonen.

In de numerologie is het getal 22 een zogenaamd meestergetal. Het verwijst naar spirit en naar de unieke kracht van mensen om hun eigen bestaan te creëren, hun eigen leven vorm te geven. Het geeft ook aan je niet te generen om hulp in te roepen, wanneer je die nodig hebt.

En jawel hoor…….. wij riepen de hulp in van vader Louis en zoon Luuk Jansen van Peelrand makelaars.

Dat nu, op 2.2.22 de officiële overdracht zal plaatsvinden is vooral de grote verdienste van zoon Luuk. Over Luuk Jansen schreven we al eerder (vraag van Funda) dat hij in staat is zijn integriteit, zijn vakmanschap en zijn jeugdig elan zó te combineren, dat koper en verkoper er beiden gelukkig van worden. Vooral bij de begeleiding van de verkoop van ons huis kwam dat alles zeer goed van pas. Het ging immers niet over de verkoop van zómaar een woning, maar over de verkoop van een geesteskind. Óns geesteskind dat in de jaren 70 van de vorige eeuw is geconcipieerd en vorm heeft gekregen. Een geesteskind verkoop je niet aan iedereen, maar uitsluitend aan de mensen waarvan je kunt verwachten dat ze ‘het’ begrijpen.

Jan en Loes van de Ven – Kersten worden de nieuwe eigenaars van onze woning en we wensen hun en hun beide dochtertjes buitengewoon veel woongenot, veel levensgeluk en een goede gezondheid op deze bijzondere plek.

Met groot genoegen kijken wij terug op een intensieve, maar uiterst prettige samenwerking, met Luuk Jansen. Evenzeer hebben wij ook de kwaliteit van meerdere medewerkers van Peelrand – makelaars mogen ervaren.

Veel dank en hartelijke groet,

Christa en Bert Lerou

+

Verkocht Marterstraat 9

Vijf jaar geleden, bij de bezichtiging van een woning, maakten wij kennis met Peelrand als verkopende makelaar. Omdat wij bij de bezichtiging toen zo goed en vakkundig begeleid werden, was de keuze voor Peelrand bij de verkoop van onze woning aan de Marterstraat in Nieuw-Bergen snel gemaakt. Daarbij was ook een afweging dat Peelrand zowel in Venray als in Bergen is vertegenwoordigd en veel woningen in de regio verkocht heeft.

Het kennismakingsgesprek met Niek eind juli, wat tevens een inspectie van de woning was, leverde zeer nuttige tips op met betrekking tot het verkoopklaar maken van de woning. De aangeleverde checklist “Maak uw woning gereed voor foto-/video-opname” was daarbij een nuttig hulpmiddel.

Een week later werden we ’s avonds op het kantoor in Nieuw Bergen uitgenodigd voor een analyse van de huidige woningmarkt en het bespreken van de waardebepaling. Niek als beëdigd taxateur gaf een duidelijke digitale presentatie waarna wij een reëel beeld hadden van de waarde en het verkooptraject. We hebben toen ook een afspraak gemaakt voor de opname van de woning.

Een welkome verrassing was de mogelijkheid om de verhuisbus van Peelrand te gebruiken. Onze dochter, die in de Marterstraat gewoond had en naar Zwolle is verhuisd, heeft daar dankbaar gebruik van gemaakt.

Wij waren een week eerder dan gepland, gereed met het verkoopklaar maken van de woning, maar dat was voor Peelrand geen enkel probleem ondanks de minimale vakantiebezetting op dat moment. Huub en Noah kwamen de opname doen en het beeldmateriaal (foto’s, 360° foto’s en video) maken.

Omdat wij persoonlijk graag mee “in control” zijn, vonden we de samenwerking tussen de fotograaf en onszelf tijdens de fotoshoot perfect. Bij het opstellen van de verkoopbrochure werden onze wensen meegenomen en er kwam snel een perfect eindproduct beschikbaar.

Dit was het moment dat de woning in de markt werd gezet en kwam Nieks voorspelling uit! Via diverse kanalen stroomden de verzoeken tot bezichtiging bij Peelrand binnen. Direct werden er diverse dagen gereserveerd zodat iedereen de kans had de woning te bezichtigen. Dat Peelrand een makelaarskantoor is waar de onderlinge samenwerking uitstekend is, werd toen des te meer duidelijk. De dertig (!) bezichtigingen in twee weken tijd, ook in de avonden en een hele zaterdag, werden altijd vakkundig begeleid door Chris, Louis of Niek. Dit is tekenend voor de flexibiliteit en samenwerking binnen Peelrand. Sommige geïnteresseerden konden zelfs meerdere bezichtigingen doen. Na afloop van een serie bezichtigingen was er altijd een telefonisch overleg zodat we goed op de hoogte gehouden werden.

Na de bezichtigingen volgde de biedingsperiode. Op het moment dat de biedingsperiode gesloten was, kwamen wij voor een tweede maal bij Niek op kantoor samen. De biedingen werden besproken en zijn expertise maakte ons de keuze makkelijk. Op datzelfde moment gingen collega’s telefonisch contact opnemen met de “uitverkorene” en werden ook alle andere personen die een bod uitgebracht hadden afgebeld.

Na een paar dagen ontvingen we de concept koopovereenkomst en de week daarop werd de koopovereenkomst gezamenlijk met de kopers op het kantoor van Niek getekend. Dit was een prettige gelegenheid om met de kopers persoonlijk kennis te maken, wat een goede uitgangspositie was voor de rest van het traject.

De inspectie van de woning voorafgaande aan het bezoek aan de notaris werd soepel en vakkundig door Chris begeleid.

Kortom, wij zijn zeer tevreden met de service die door alle medewerkers van Peelrand, makelaars en binnendienst, is verleend.

Parallel aan de verkoop van de Marterstraat, waren wij bezig met de aankoop van een woning in Zwolle. Daarbij werd ons duidelijk dat goede begeleiding bij de verkoop en aankoop van woningen niet altijd vanzelfsprekend is. Onze ervaringen daar zijn: slechts beperkte mogelijkheden tot bezichtigen, niet altijd een betrokken of vakkundige makelaar bij de bezichtiging en soms twee dagen voordat het resultaat van de bieding bekend wordt gesteld. Het persoonlijk contact met zowel koper als verkoper en de flexibiliteit maken Peelrand bijzonder.

Fiona en Egbert Teeuw

+

TIJD VOOR EEN NIEUW FASE

18 jaar geleden streken we neer in het mooie Meerlo, om samen een toekomst te beginnen. Inmiddels zijn we gezegend met 3 pubers, waardoor een nieuwe fase in ons leven aanbrak met middelbare scholen, kinderen die op stap willen, toekomstdromen van een praktijk aan huis… Het werd daardoor tijd voor een groter huis, op een nieuwe plek.

Al zoekende naar ons nieuwe thuis kwamen we als potentiële koper met Peelrand in aanraking. Peelrand viel ten opzichte van andere makelaars op door hun kundige, maar vooral eerlijke verhaal. Niet alleen werden de mooie punten van een woning in het licht gezet, ook werd aangegeven waar er nog werk aan de winkel zou zijn. Zelfs werd de tip gegeven om een woning opnieuw te bekijken met een bouwkundige. Dat gaf enorm veel vertrouwen.

Uiteindelijk hebben we ons nieuwe droomhuis via een particuliere weg aangekocht. Door de fijne ervaring die we met Peelrand hadden hoefden we geen moment te twijfelen om voor hen te kiezen als verkopend makelaar van onze huidige woning.

Ook aan de verkopende kant van de tafel zijn we erg tevreden over de ondersteuning die Peelrand ons geboden heeft. De communicatie was snel en informeel. We kregen duidelijke aanwijzingen hoe we ons huis op zijn állerbest verkoopklaar konden maken voor de Funda foto’s en brochure. Door deze tips op te volgen stond onze woning als een prachtig plaatje in de Peelrand app. Zó mooi dat het tijdens de eerste bezichtigingsdag direct is verkocht, zonder dat de brochure klaar was, of het huis Funda had bereikt.

Ook in de afrondende fase van de verkoop zijn zowel wij, als de nieuwe bewoners ontzettend prettig door Peelrand begeleid. De nieuwe bewoners staan te popelen om hun nieuwe plek te betrekken. Wij wensen hen alle woongeluk toe op deze fijne plek. En wij… wij hebben ons hele huis in dozen gepakt. Wat een karwei. We zijn dan ook blij dat we volgende week de Peelrand bus een dagje mogen gebruiken om ontelbare ritjes van Meerlo naar Leunen te maken.

Paul en Monique Engelen

+

Van 2 naar 1

Wij zijn Jos en Hellen en na 5 jaar een latrelatie te hebben met ieder een eigen huis in Merselo en Overloon vonden wij het langzaamaan tijd worden voor de volgende stap om samen te gaan wonen.

Steeds vaker hadden we het erover hoeveel werk 2 huizen zijn en hoe het zou zijn om alles in 1 huis te hebben. Mijn voorkeur was het liefste in Merselo blijven in het belang van de kinderen en Jos vond dat goed, maar wilde niet bij mij intrekken. Dan voelde het nog niet van samen en daar had hij gelijk in.

Op een dag heb ik de Peelrand Select app aangemaakt en toen schrok ik, want daar stond net 1 dag een huis op Grootdorp 88 te koop in Merselo. Ik heb Jos meteen een appje gestuurd dat hij ook eens moest kijken op de app, want hij zat thuis in Overloon op de bank.

Toen kwam van het een het ander. Bellen voor een afspraak voor een bezichtiging en enkele dagen daarna werden wij ontvangen door Luuk Jansen van Peelrand bij het huis. Enkele dagen daarna nogmaals terug voor een 2de bezichtiging begeleidt door Luuk. Een oom van mij en Jos zijn schoonbroer gingen ook mee op ons verzoek.

Na een adviesgesprek met de bank en nadat Luuk onze huizen was komen bekijken voor eventueel verkoop, deden wij op zondag 9 mei ons bod bij Peelrand in de brievenbus. De deadline stond op 12 mei 12.00 uur, dus toen moest het binnen zijn. Die middag zouden wij dan gebeld worden wat de uitkomst was.

Nou dat was echt een spannend moment als de telefoon gaat en wij toen te horen kregen dat wij het geworden waren. Wij waren allebei echt heel blij en emotioneel.

Op 19 mei tekenden we het voorlopig koopcontract en 1 oktober was de sleuteloverdracht.

Onze beide huizen waren ook zo verkocht aan jonge starters. Echt heel fijn dat we jonge mensen zo blij hebben gemaakt met een eigen huis in hun geboortedorp. Daar was de sleuteloverdracht 1 november van bij allebei. Alles bij elkaar was het een heel proces en ook een heel werk, maar dankzij goede begeleiding van Luuk Jansen is het allemaal gelukt.

Echt heel erg bedankt voor alles en ook de andere medewerkers van Peelrand.

Groetjes Jos en Hellen

+

Van Eikenlaan naar Aan den Heuvel

Aanvankelijk waren wij beiden ervan overtuigd dat een appartement het paradijs op aarde is. Helaas pakte dit anders uit en kwamen wij tot de conclusie: een appartement past niet bij ons.

Besloten werd het appartement te verkopen en een nieuwbouw gezinswoning op Aan den Heuvel terug te kopen. Peelrand Makelaardij Venray werd in de arm genomen om de verkoop en koop te verzorgen en deze beide activiteiten zijn zeer voorspoedig en naar wens verlopen.

Wij hebben Peelrand ervaren als een organisatie die de regels van het koop-/ verkoopproces goed heeft vastgelegd en hier ook naar handelt. Afspraken worden nagekomen; zeg wat je doet en doe wat je zegt. In zee gaan met Peelrand doet oude tijden herleven, de klant staat hier nog centraal.

Een groot dank u wel voor het hele team en wie weet staat er in het nieuwe logo bij vermeld:
De Klant is Koning.

Frank en Marjo Westerkamp

+

Geduld is een schone zaak

Twee en driekwart jaar heeft ons pand aan de Eikenlaan 50 te koop gestaan. Het is een specifiek pand; namelijk een bedrijfspand met een geïntegreerde woning. Dus niet voor iedereen weggelegd.

We hebben de afgelopen jaren diverse bezichtigingen gehad, maar mede door de coronacrisis werden de gegadigden zeldzamer. Wie wil er in deze onzekere tijd een groot bedrijfspand kopen? Huub Janssen was onze directe contactpersoon bij Peelrand, hij bleef super optimistisch; “je hebt maar één koper nodig… en die komt”, zei hij als we het even niet meer zagen zitten.

Toen kwam er een projectontwikkelaar die ons een voorstel deed. Dat was op zich een aardig voorstel maar tevens ook erg onzeker. Hij moest eerst met de gemeente de benodigde bouwpapieren regelen en dat kon wel een half jaar duren.

Maar toen, in dezelfde week, kregen we een bezichtiging van het echtpaar de Rijk (De Rijk Fysiotherapie), zij wilden het pand kopen zonder voorwaarden en op zeer korte termijn over het pand beschikken.
Wij blij en zij blij! De formaliteiten waren zo geregeld.

Maar toen moesten wij nog op zoek naar een nieuwe woning…

Het toeval treft, dat het huis op de Pettenmakerstraat, waar wij 14 jaar geleden vanaf kwamen, weer vrijkwam. Hier hadden wij 8 jaar gewoond en gingen er in 2007, omwille van “ons avontuur” weg.

Zo’n scenario kun je dromen, maar verwerkelijken is wat anders. Toch heeft het blijkbaar zo moeten zijn.

Door snel te reageren konden we het pand (terug) kopen. Door de korte lijntjes en het snelle handelen van Huub met de verkopers was Pettenmakerstraat 6 wederom van ons.

Onze eerste her-kennismaking met het huis voelde als thuiskomen… letterlijk en figuurlijk. De oude bewoner had goed op ons huisje gepast.

Bert en
Rean Snijders

+

VERKOCHT Gouden Leeuwplein 34 AANGEKOCHT Burcht Annahaeghe

We zijn zeer tevreden over hoe alles verlopen is met de verkoop van ons appartement op de Gouden Leeuwplein 34 waar we met heel veel plezier gewoond hebben. Huub maar ook de rest van het team waren heel duidelijk en hadden alle tijd voor ons.

Maar toen zagen we de Burcht woningen op Annahaeghe voorbijkomen en dat was echt onze droom om op zo’n prachtige locatie te mogen gaan wonen. Ook die koop is via Laura en Peelrand perfect gedaan.

Onze dank voor de goede begeleiding!

Jan en Petra Vullings

+

VERKOCHT Hoenderstraat 19 Well

We waren net klaar met de verbouwing van onze woning toen we de kans kregen om een bijzonder huis te kopen.

Na lang wikken en wegen hebben we Peelrand gevraagd om een waardeïndicatie te maken voor onze woning.

Niek Hettinga kwam langs voor een vrijblijvend gesprek en heeft onze woning zorgvuldig bekeken. Er werd ruim de tijd genomen en alle vragen werden beantwoord. Ook na de indicatie kregen we alle tijd die we nodig hadden en konden we bij hem terecht met onze vragen.

Toen de knoop was doorgehakt, was alles zo geregeld. Chris Wilschut heeft ons verder geholpen tijdens en na de verkoop van onze woning. We hebben erg fijn en makkelijk contact met hem gehad. Er was zelfs ruimte en tijd voor advies voor onze nieuwe woning.

Door de goede begeleiding en duidelijke communicatie is de verkoop van onze woning erg prettig verlopen.

Harm en Silke

+