Peelrand Makelaardij

Taxatie

Gecertificeerd taxateur

Bij de financiering van een woning of bedrijfspand wordt vaak door de hypotheekverstrekker een taxatierapport gevraagd. Het rapport moet voldoen aan een aantal eisen en moet opgesteld zijn door een gecertificeerd taxateur die de regio waar het te taxeren object ligt, goed kent.

Regionale ervaring

De gecertificeerde makelaars van Peelrand Makelaardij kennen door hun jarenlange ervaring de regio Noord Limburg en Noord-Oost Brabant als geen ander. Door de ruim 300 taxaties die wij per jaar verrichten is een enorme kennisbank opgebouwd over waardes van allerlei soorten onroerend goed. U kunt rekenen op een zorgvuldige en overzichtelijke rapportage van het getaxeerde onroerend goed.

Meerdere doeleinden

Peelrand Makelaardij taxeert niet alleen voor de financiering van een woning of bedrijfspand maar ook voor: successie, bedrijfsbeëindiging, minnelijke waardering met de Belastingdienst, echtscheiding of beëindiging samenwoning, planschade en bij het vaststellen van schadevergoedingen. Sinds kort is er een centraal taxatieinstituut opgezet, het NWWI. Het NWWI beoordeelt taxaties en is een garantie voor een deskundige onderbouwing. Niet voor niets accepteren steeds meer hypotheekverstrekkers alleen nog maar taxaties welke via het NWWI zijn afgeleverd. Zo accepteren Obvion, Florius e.d. alleen nog maar NWWI taxaties (zie verder www.nwwi.nl).


Onze tevreden klanten

NIET OP ZOEK, TOCH VERHUIZEN…

Soms gebeurt het gewoon. Niet op zoek, niet precies weten wat je wil, niet precies weten wat kan, niet precies weten wat mag. Dan is het geweldig om in aanraking te komen met een team gepassioneerde kenners, zoals die bij Peelrand Makelaardij.

Het was een leuk jaar waarin wij niet van plan waren om ons huis te verkopen, niet van plan waren een huis te kopen en niet van plan waren om te werken met Peelrand. We rolden van glimlach in nieuwsgierigheid en van verrassing in opwinding.

Conny en ik wonen al 10 jaar heerlijk samen in Venray met onze 2 kinderen in de wijk “Aan den Heuvel”. Toen we op nieuwjaarsdag dit jaar via de oude Overloonseweg aan het wandelen waren, gingen we kijken naar het gestarte project Annahaeghe waar mijn ouders een huis gekocht hadden. Door de prachtige ligging en enthousiasme van mijn ouders hebben we toen maar eens een kennismaking met Petra van Peelrand Makelaars gepland. Toen begon het, toen gebeurde het gewoon en toen ging het snel en vanzelf.

We werden erg enthousiast door het geweldige gesprek met Petra. Na de spanning van de toewijzingsfase kregen we tot onze grote verassing een prachtige vrijstaande woning toegewezen. Wauw! Maar we hadden ons helemaal niet verdiept in de verkoop van onze woning en hier kwam het prachtige professionele team van Peelrand echt van pas.

We hadden goed contact met Petra voor het project Annahaeghe en we leerden veel meer mensen van het team kennen. Luuk van Peelrand kwam op korte termijn met ons praten over de verkoop van onze woning aan de Sperwerstraat. De stappen van de verkoop werden snel, concreet en tactisch besproken. We kregen geweldige adviezen over hoe en wanneer we welke stappen zouden gaan zetten en dat wekte veel vertrouwen dat Peelrand Makelaardij dit ook voor ons kon gaan doen.

In het verkooptraject werden we geweldig begeleid. Alle afspraken en documenten werden online toegankelijk gemaakt en telefonisch was het kantoor altijd te bereiken. Of het nu de adviesgesprekken met Luuk waren, de professionele aanpak van de foto’s van Noah, de kopersbegeleiding van Chris en Luuk samen, de telefoongesprekken en planning met Marly en Janneke, het voelde voor ons altijd als een gepassioneerd team dat ingespeeld was op elkaar en die voor ons klaar stond om ons door het proces te begeleiden.

Naast de professionele aanpak, het goede advies en het geweldig resultaat dat Peelrand geboekt heeft voor ons werd er altijd flexibel omgegaan met onze wensen en was er veel ruimte voor onze eigen richting.

In een jaar waarin wij niet op zoek waren naar een woning heeft het team van Peelrand Makelaardij voor ons het volgende mogelijk gemaakt. Zij hebben ons de mogelijkheden voor ons toekomstige droomhuis laten zien. Zij hebben ons realistische scenario’s geschetst over hoe het kon gaan lopen dit jaar. Zij hebben geweldig ons huis verkocht waar we nog lange tijd in konden blijven wonen. Zij hebben ons spannende momenten bezorgd bij aankoop en verkoop, die ons een jaar met opwindende momenten heeft bezorgd.

Bedankt Petra, Luuk, Chris, Noah en alle andere collega’s die ons hierbij hebben geholpen. Door jullie gaan we volgend jaar verhuizen naar een droomhuis dat we nooit voor mogelijk hielden.

Liefs, Conny en Addy

+

Verkocht Nicolaashof 9

Na 15 jaar heerlijk te hebben gewoond op de Nicolaashof 9 in de wijk Veltum in Venray was het voor ons tijd voor de volgende stap.

Een woning bouwen op een fijne mooie plek is iets waar je best wat tijd voor uit mag trekken.
Graag willen we in de gemeente Venray blijven wonen.

Samen met het team van Peelrand hebben we onze wensen besproken en zijn we gestart met de verkoop van onze woning.

In deze tijd lijkt dat heel eenvoudig maar het is nog best heel veel werk!

Huub Janssen had onze oude woning 15 jaar geleden ook al verkocht echter was dat toen een hele andere tijd. Vraag en aanbod is nu totaal anders.

Na 10 dagen, 4 dagen van bezichtigingen en 44 geïnteresseerden was de verkoop snel rond.

Wij hebben de samenwerking met Peelrand wederom als erg prettig ervaren, professioneel, vriendelijk, korte lijnen zo zou je het als beste kunnen omschrijven.

Rene & Cindy & Laura Kivits

+

Numerologie 22

In 1978 betrokken wij onze nieuwgebouwde woning aan de Raadhuisstraat in Venray, toen nog Hofstraat genaamd. In 2022 verlaten wij deze woning en trekken we in de periode van 13 december 2021 tot 19 januari 2022 naar Jerusalem. We zullen daar wonen onder de alleszeggende code 6, 5801 ML.

Inmiddels zijn we 44 jaren ouder en je hoeft geen rekenwonder te zijn om te zien dat we 22 jaren in de 20e eeuw en 22 jaren in 21e eeuw op deze prachtige plek van Venray hebben mogen wonen.

In de numerologie is het getal 22 een zogenaamd meestergetal. Het verwijst naar spirit en naar de unieke kracht van mensen om hun eigen bestaan te creëren, hun eigen leven vorm te geven. Het geeft ook aan je niet te generen om hulp in te roepen, wanneer je die nodig hebt.

En jawel hoor…….. wij riepen de hulp in van vader Louis en zoon Luuk Jansen van Peelrand makelaars.

Dat nu, op 2.2.22 de officiële overdracht zal plaatsvinden is vooral de grote verdienste van zoon Luuk. Over Luuk Jansen schreven we al eerder (vraag van Funda) dat hij in staat is zijn integriteit, zijn vakmanschap en zijn jeugdig elan zó te combineren, dat koper en verkoper er beiden gelukkig van worden. Vooral bij de begeleiding van de verkoop van ons huis kwam dat alles zeer goed van pas. Het ging immers niet over de verkoop van zómaar een woning, maar over de verkoop van een geesteskind. Óns geesteskind dat in de jaren 70 van de vorige eeuw is geconcipieerd en vorm heeft gekregen. Een geesteskind verkoop je niet aan iedereen, maar uitsluitend aan de mensen waarvan je kunt verwachten dat ze ‘het’ begrijpen.

Jan en Loes van de Ven – Kersten worden de nieuwe eigenaars van onze woning en we wensen hun en hun beide dochtertjes buitengewoon veel woongenot, veel levensgeluk en een goede gezondheid op deze bijzondere plek.

Met groot genoegen kijken wij terug op een intensieve, maar uiterst prettige samenwerking, met Luuk Jansen. Evenzeer hebben wij ook de kwaliteit van meerdere medewerkers van Peelrand – makelaars mogen ervaren.

Veel dank en hartelijke groet,

Christa en Bert Lerou

+