Peelrand Makelaardij

Beschikbare subsidies, interessant voor jou?

Per 1 januari jl. gelden nieuwe subsidieregels als je je woning wilt verduurzamen. Je krijgt, als je twee verduurzamingsmaatregelen neemt, niet 20% van de kosten vergoed, maar nu 30%!

Onder verduurzamingsmaatregelen wordt het aanbrengen van isolatie gerekend. Denk hierbij aan vloerisolatie welke aangebracht kan worden vanuit de kruipruimte, spouwmuurisolatie of het aanbrengen van dakisolatie. Wist je dat de beglazing het grootste warmtelek van een woning is? Ook vervangen van beglazing door HR++ glas zorgt per direct voor comfort en ook hiervan wordt 30% van de kosten vergoed. 

Wanneer je woning goed geïsoleerd is kun je nadenken over het gasloos maken. Veelal kiezen mensen ter vervanging van hun gasgestookte cv-ketel voor een warmtepomp. Deze warmtepomp functioneert in combinatie met een lage temperatuur verwarming, denk hierbij aan vloerverwarming. Ook voor deze investering (warmtepomp) geldt 30% subsidie! Voor de aanleg van zonnepanelen blijft de regeling bestaan dat je de betaalde BTW terug kunt vorderen van de overheid. 

Met de alsmaar toenemende energieprijzen worden deze onderwerpen steeds belangrijker. Laat je adviseren, een aantal aanpassingen kunnen al snel veel geld schelen!

Bij vragen over dit onderwerp, of andere woon-gerelateerde vragen staan we je graag te woord!

Niek Hettinga